Și anul acesta, copiii au spus DA muzicii clasice, intr-un număr impresionant!

Membrii Fonetic Quintet au demonstrat, pentru al doilea an consecutiv, că cei mici pot spune DA, cu inima deschisă, muzicii clasice intr-un număr extrem de mare! Astfel, prejudecățile conform cărora copiii nu pot asimila sau îndrăgi muzica clasice au fost îndepărtate!
În perioada 19 septembrie – 11 noiembrie 2016, copiii din școlile primare ale Sectorului 3, București, au beneficiat de programul proiectului de educație muzicală derulat de Fonetic Quintet în parteneriat cu ArCub, „Spune DA muzicii clasice!”, proiect ce a ieșit câstigător în urma concursului din cadrul programului cultural București – Orașul In-Vizibil, organizat de ARCUB și Primaria Municipiului București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

După succesul pe care l-a înregistrat ediția anterioară, în rândul elevilor din școlile Sectorului 5, a sosit momentul ca cea de-a doua ediție să aibă ecouri printre elevii claselor primare din Sectorul 3 al Capitalei și să sădească dragostea pentru muzica clasică în sufletele micuților.

Astfel, povestea muzicală „Petrică și Lupul”, scrisă de Serghei Prokofiev,  interpretată de Fonetic Quintet și narată de Oana Șerban a ajuns în 15 școli din sectorul 3, București.
În total, au fost
peste 1800 de elevi ce au ascultat muzică clasică la ei în cadrul acestor vizite.

Aceștia au fost îndrumați să studieze instrumentele de suflat prezentate în poveste- flaut, oboi, clarinet, fagot și corn, în cele 5 școli de muzică sau cele 2 licee de muzică din București, o modalitate de incurajare studierii instrumentelor de suflat din orchestra simfonică.

După încheierea acestei a doua ediții, Bogdan Gugu, inițiatorul proiectului și membru fondator al Fonetic Quintet, ne-a mărturisit următoarele: “elevii au fost extrem de receptivi, lucru la care ne așteptam, după experienta avută în ediția I desfășurată în 2015.
Copii sunt foarte curioși și dornici să descopere lucruri, informații noi, iar noi, ca operatori culturali trebuie să avem proiecte educative fresh și interactive, pe care să le prezentăm în cat mai multe școli.

Reacțiile cadrelor didactice au fost extrem de pozitive, invitându-ne să revenim cu proiectul nostru în cadrul programului Școala Altfel.”

Mai mult, vestea succesului pe care l-au avut cele două ediții le-au adus membrii cvintetului o invitație la Teatrul Odeon: “ecoul celor 2 ediții ale proiectului a ajuns și la Teatrul Odeon, unde am fost invitați să susținem concertul nostru educative, în cadrul stagiunii 2016 -2017 a spectacolelor matinale pentru copii.
Lucrul acesta ne onorează și confirmă că proiectul nostru este pe drumul cel bun, iar copiii chiar spun DA muzicii clasice., cu mare bucurie!” a încheiat Bogdan.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod