Sfaturi și recomandări pentru un bebeluș fericit!

Bucuria de a fi părinte vine, pe lângă sentimentul de împlinire, la pachet cu o mare responsabilitate și cu provocări, care mai de care mai solicitante. Pentru că pielea este cel mai mare organ al corpului, iar cea a bebelușilor este cu mult mai sensibilă decât a adulților, este vital să acorzi o atenție deosebită produselor pe care le folosești pentru îngrijirea celui mic.
Nu lăsa nimic la voia întâmplării, fii selectivă și alege produsele care oferă o garanție a calității ingredientelor și a modului de fabricație. Pielea copilului este fragilă, nu se poate apăra împotriva agresiunilor, se irită și se înroșește ușor. Parfumurile, coloranții sau detergenții pot provoca apariția uscăciunii și a erupțiilor cutanate.

Elimină din fașă iritațiile cauzate de scutec            

Iritatia de scutec poate apărea din mai multe motive, cel mai adesea fiind produsă de gradul mare de umiditate din scutec. Și copiii tratați cu antibiotice sunt expuși acestui risc, deoarece acestea favorizează dezvoltarea fungilor. Dacă te confrunți cu o astfel de problemă la copilul tău, trebuie să lași zona afectată descoperită cât mai mult timp, pentru ca pielea celui mic să respire, grăbind vindecarea leziunilor.
O vorbă de aur spune că „e mai bine să previi, decât să tratezi”. Prin urmare, îți recomandăm să folosești produse care previn iritațiile cauzate de scutec.

Datorită protecției ridicate pe care o oferă, a componentei hipoalergenice și a lipsei compușilor chimici toxici, Bepanthen Unguent este la ora actuală cel mai folosit produs de pe piață, fiind extrem de eficient în protejarea pielii împotriva cauzelor iritației de scutec. Prin intermediul lanolinei, Bepanthen Unguent asigură acțiunea exterioară, amplificând funcția de barieră naturală a pielii, în timp ce prin componenta activă pantenol (pro-vitamina B5) acționează din interior și accelerează procesul de vindecare. 

Somnul vine mai lesne după o băiță caldă

Pentru că somnul bebelușului pare să vină mai lesne după o băiță caldă, aceasta a devenit pentru multe mămici un adevărat ritual nu doar de igienă, ci și de relaxare.
Este important de știut faptul că șampoanele și gelurile de baie destinate bebelușilor sunt concepute pentru spălare zilnică, deci nu ar trebui să afecteze pielea.. Fii atentă la ingrediente, deoarece unele dintre ele pot conține SLS, o substanță toxică alergenă care pătrunde foarte ușor prin piele și provoacă iritații.Evită șampoanele și gelurile de baie cu arome puternice, care pot irita mucoasa nazală a celui mic. Și săpunul pentru bebeluși trebuie să aibă un Ph neutru, să nu usuce pielea și să nu aibă miros. Nu uita de urechi și de zona ombilicală când îi faci baie celui mic. Curăță-i urechile cu colțul prosopului, fără să pătrunzi în conductul auditiv. Verifică și zona din spatele lor, care poate fi afectată de roșeață și deshidratare. La nou-născut, pe lângă îngrijirea din timpul băiței, curățarea cicatricii ombilicale se face zilnic, cu alcool medicinal..

Hidratarea exterioară a pielii este la fel de importantă ca și hidratarea interioară

După baie, trebuie să hidratezi corpul și fața bebelușului cu o cremă, un ulei sau lapte de corp.
Cremele pentru cei mici sunt foarte fine, le protejează pielea de substanțele poluante și calmează iritațiile. Ai grijă ca acestea să nu conțină alcool sau parabeni și încearcă să le alegi pe cele care se absorb rapid. Fă-i un masaj delicat bebelușului până când produsele hidratante pătrund complet în piele, pentru a îl relaxa și pregăti de somn. Masajul este un mod foarte bun de a comunica cu el și de a-i transmite dragostea ta, având numeroase beneficii pentru sănătate: contribuie la fortificarea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, îmbunătățirea respirației, stimularea digestiei, preîntâmpinarea constipației și înlăturarea colicilor, tonifierea musculară și elasticitatea tegumentară.

Plimbările în parc în sezonul cald sunt sănătoase dacă ai grijă la protecția solară

O cremă de protecție solară este necesară atunci când îl scoți pe cel mic afară, chiar dacă vremea nu este foarte însorită.
Aplică o cremă de protecție solară pe zonele expuse la soare la fiecare 2 ore sau chiar mai des dacă bebelușul transpiră. Crema cu factor de protecție pentru bebeluși apără pielea în mod delicat, pentru că nu conține alcool, parabeni, parfum și coloranți.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod