Rasfat culinar la Nuba

Dupa succesul inregistrat cu Nuba si Nuba Summer Vibes, brand-ul a introdus un nou concept in portofoliu, o braserie ce este deschisa incepand cu micul dejun si pana dupa cina. Locatia cu un design modern, cu elemente industriale, dar cozy si cu un vibe romantic, este situata in zona Dorobanti, pe Radu Beller 13. Cei doi responsabili pentru rasfatul culinar sunt Chef Mircea Gheorghe si Pastry Chef Rares Cristian-Dinu, care au grija sa ofere un meniu variat si spectaculos atat prin asocierile de arome cat si prin prezentarea preparatelor. Surpriza vine din partea Chef-ului patiser NUBA, ce a pregatit o selectie de torturi si preparate dulci, disponibile a la cart in locatie, dar si to go, la pachet. Pastry Chef Rares Cristian-Dinu povesteste in cadrul unui interviu, despre culisele noului proiect.

Cum a inceput pasiunea pentru deserturi?  

Pasiunea pentru deserturi mi-a fost indusa de catre proprietara restaurantul Uptown, doamna Asiye Oghan.
Alaturi de dansa am studiat tainele deserturilor. Undeva in vara lui 2005 am venit la angajare si am plecat dupa 8 ani.


Cum ai cultivat aceasta pasiune?

Cum am spus mai sus, am invatat de la Doamna Asiye in cei 8 ani de experienta alaturi de dansa, perioada in care participat si la diferite cursuri de specializare. De altfel, si internetul a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Este foarte important sa te documentezi si sa experimentezi lucrurile noi.

Cum ai devenit Pastry Chef al lantului NUBA?

A fost ceva nepremeditat. Exact in momentul cand eram pregatit sa iau o pauza am fost sunat de catre Chef Catalin Petrescu, care este si prietenul meu, pentru o consultanta la un restaurant pe care urma sa il deschida. Mi-a placut proiectul, am amanat vacanta si de atunci am ramas in familia NUBA.


Ce ne poti spune despre meniul de deserturi NUBA Cafe?

Meniul de deserturi de la Nuba Cafe este din punctul meu de vedere unul complet. Incepand de la mic dejun pana la cina le poti avea pe toate, de la deserturi usor calde pana la cele mai fresh si racoritoare. Am pastrat renumitul Nuba Dessert in meniu ce ofera o degustare a mai multor preparate din meniu la un loc.


Care sunt preparatele tale favorite din meniu?

O intrebare grea, ce pot sa spun decat ca... toate! E greu sa te decizi cand pui suflet in crearea lor si incerci sa impaci toate gusturile clientilor, dar Nuba Cake este preferatul meu, de aceea i-am pus numele restaurantului pentru ca este o creatie proprie si are o semnificatie aparte pentru mine. De asemenea, recomand si Cannoli Pistacchio Cheese Cake.

Dezvoltati in cadrul lantului NUBA si zona de Take Away?

Da, vom incerca sa dezvoltam si partea aceasta pentru clientii care ne cer tot timpul la pachet si doresc sa le vada.
Visul orcarui Pastry Chef este sa isi expuna produsele. O surpriza pe care o s-o dezvalui pentru voi este faptul ca in acest an urmeaza sa avem si gama de torture la fel de gustoase, cat si prajituri individuale ce pot fi luate la pachet.
 

Unde se situeaza NUBA fata de alte restaurante cu renume din Bucuresti in ceea ce priveste zona de preparate dulci?

Nu am facut o statistica, dar dupa munca depusa, calitatea ingredientelor si a produselor, spun ca printre primele locuri, si sa nu uitam dupa Feedback-ul clientilor care este de altfel foarte bun.


Planuri de viitor din punct de vedere profesional?

Pe termen scurt imi doresc sa ajung la cel mai inalt nivel in ceea ce fac, dar sunt constient ca mai am multe de invatat. Pe termen lung doresc sa-mi dezvolt propriul business.


Ce calitati ar trebui sa aiba un patiser pentru a intra in echipa ta din cadrul restaurantelor NUBA?

Nu exista un tipar anume, dar exista cateva criteria care trebuie indeplinite, precum: seriozitate, putere de munca, dedicare si creativitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod