Purcari lansează un Manifest Pentru Neschimbare

Vinăria Purcari, cea mai veche cramă din Moldova, lansează în această iarnă un Manifest Pentru Neschimbare, împotriva superficialității, a lucrurilor efemere, a non-valorii – elemente tot mai prezente in lumea contemporană.
Totul poate fi pus sub semnul întrebării, așa că oamenii au nevoie de repere. Glossa lui Eminescu s-a dovedit a fi la fel de actuală ca în 1883, când a fost publicată, construind conceptul noii campanii Purcari: Adevăratele valori nu se schimbă după vremuri.

Născute în 1827, în ținutul roditor al Basarabiei, vinurile Purcari poartă în sine aproape 2 secole de istorie zbuciumată: o mărturie vie a puterii valorilor care răzbat peste timpuri atunci când își păstrează esența.
Încă de la prima atestare documentară, vinurile Purcari au refuzat să se schimbe, chiar dacă au fost martorele unor realități mereu diferite. Astfel, în cei 187 de ani de istorie, Purcari a adunat laolaltă repere, lucruri, momente, oameni sau idei care ne pot aminti de cine suntem noi cu adevărat, indiferent de împrejurări, epoci sau timpuri.

Manifestul Purcari sintetizează drama vieții pe prea-repede-nainte. Vorbește despre lucrurile în care ne pierdem zi de zi și lucrurile importante pe care le pierdem în acest timp: prieteni, familie, sentimente, standarde.
Cu toate acestea, valorile autentice rămân puternice și fundamentale, indiferent de schimbările superficiale din jurul nostru.

Sub Glossa lui Mihai Eminescu stau scrise amenințări încă valabile: superficialitatea momentelor cotidiene, schimbările lipsite de esență peste generații, dar și convingerea și îndemnul că lucrurile cu adevărat importante și caracterul oamenilor puternici nu sunt influențate ușor de forțe exterioare.

În Moldova, industria vinului a avut multe de suferit în urma dificultăților de natură politico-economică din regiune, însă acest lucru nu a afectat calitatea vinurilor Purcari.
Astfel, manifestul vizează și dorința promovării vinurilor obținute din soiuri autohtone, găsirea acelor gusturi autentice și definitorii pentru această zonă, ușor de recunoscut ca origine indiferent de locul și paharul în care este servit vinul.

Manifestul Pentru Neschimbare poate fi vizionat aici: http://bit.ly/Purcari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod