„Programează pisica la medicul veterinar” - Campanie globală anuală de conștientizare demarată de Royal Canin

Peste jumătate dintre deținătorii de pisici nu își programează pisica la medicul veterinar pentru vizite periodice

Nimeni nu se poate îndoi de dragostea pe care o manifestăm față de pisici, dar aceasta nu se reflectă în numărul de vizite la medicul veterinar. Peste 66% dintre deținătorii de pisici nu fac vizita anuală la medicul veterinar cu pisica lor.*

Pasiunea Royal Canin o reprezintă transformarea lumii într-un loc mai bun pentru pisici. Pentru a îmbunătăți starea de sănătate a pisicilor din toată lumea, liderul global în sănătatea și nutriția animalelor de companie desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, campania „Programează pisica la medicul veterinar”, organizată în acest an începând cu data de 24 septembrie 2018.  

Obiectivul nostru din cadrul programului <<Programează pisica la medicul veterinar>> îl reprezintă mobilizarea deținătorilor de pisici, a medicilor veterinari și a partenerilor din domeniu pentru a atrage atenția asupra importanței îngrijirii  medicale veterinare destinată pisicilor”, a explicat Dr. Gianina Răsvan Șoltz - Scientific Communication Specialist la Royal Canin. „Cu toate că deficiența înregistrată în programul preventiv de îngrijire veterinară a câinilor și a pisicilor continuă să reprezinte o problemă, însă printr-o informare constantă și corectă credem că putem schimba această situație.”

Partenerii care se alătură companiei Royal Canin în vederea acordării unei atenții sporite programului preventiv de îngrijire veterinară destinat pisicilor sunt: SRMF www.srmf.ro, SRDV www.srdv.ro, ROVECCS www.roveccs.ro, AMVAC https://amvac.ro, SOFISTICAT https://www.sofisticat.ro/, HEMODIALIVET.

„Suntem mândri că participăm la inițiativa globală a Royal Canin de a aduce mai multe pisici la medicul veterinar în acest an”, a declarat Dr.

Robert Popa – Președintele AMVAC. „Aceasta reprezintă o problemă importantă, cu toate că rămâne destul de neglijată în societatea actuală. Pentru că există multe probleme de sănătate critice, asociate felinelor, care sunt identificate, de multe ori, numai prin vizite periodice la medicul veterinar.”

Acestea nu trebuie să se limiteze la tratarea unei afecțiuni sau dureri. Îngrijirea preventivă prin vizite anuale sau bi-anuale la medic este extrem de importantă atât pentru bunăstarea și cât și pentru starea generală de sănătate a pisicii. Astfel, medicii veterinari pot afla informații importante despre istoricul medical și comportamentul pisicii, îi pot monitoriza greutatea corporală, pot garanta respectarea programului de vaccinare și pot analiza planul nutrițional, cel mai important subiect pe care deținătorii de pisici sunt interesați să-l discute cu medicul, conform unui sondaj recent organizat de Royal Canin.

Royal Canin oferă soluții nutriționale pentru fiecare etapă a vârstei pisicii, pentru fiecare stil de viață și rasă, esențiale pentru protejarea sănătății și bunăstării fiecărei pisici. Pisicile ne oferă mult mai mult decât simpla companie, curiozitatea lor naturală și spiritul lor jucăuș ne fac să râdem. Și, chiar dacă își exprimă dragostea prin tors, mieunat și alintat, pisicile ascund foarte bine suferința sau durerea.

De aceea este atât de important să mergem cu pisica la medicul veterinar pentru controale de rutină ale stării de sănătate: acestea ajută la descoperirea unor maladii posibile și pentru a lua decizii mai informate despre programul de îngrijire prin care pot fi prevenite problemele, înainte de apariția lor.

În efortul de a crește frecvența vizitelor preventive la medicul veterinar al deținătorilor de pisici, Royal Canin a încercat să înțeleagă mai bine cauzele reducerii cu 30% a numărului de vizite la medicul veterinar, prin comparație cu 2001.  Concluziile cercetării arată că:

•    68% dintre deținătorii de pisici consideră că pisicile sunt mai sănătoase decât câinii.
•    Întrebați de ce nu își duc mai des pisicile la medicul veterinar, 40% au răspuns că motivul principal îl reprezintă efortul financiar, în timp ce 31% dintre persoane au răspuns că ei consideră că pisicile lor nu au nevoie de control.
•    Două treimi (66%) au declarat că și-ar duce mai des pisica la medicul veterinar dacă ar fi mai ușor să facă acest lucru.
•    Bărbații merg mai frecvent cu pisica la medicul veterinar decât femeile. 34% dintre deținătorii de pisici bărbați merg la medicul veterinar mai des de o dată pe an, spre deosebire de femei care, în 26% din cazuri, merg doar o singură dată într-un an.

Conform American Association of Feline Practitioners, există mai multe lucruri pe care deținătorii de pisici le pot face pentru ca vizitele la medicul veterinar să fie mai puțin stresante:

•    Să înțeleagă comportamentul pisicilor.
Cabinetul medicului veterinar nu este un mediu familiar și are imagini, sunete și mirosuri care pot face pisica să simtă anxietate sau teamă. Acoperiți cușca în care o transportați cu un prosop pentru a bloca imaginea altor animale și pentru a atenua sunetele nefamiliare. Respectați nevoia pisicii de a se adapta noului mediu.
•    Ajutați pisica să stea confortabil în cușca de transport. Așezați acasă cușca într-o cameră în care își petrece mare parte din timp și echipați-o cu un așternut moale, familiar, precum și cu jucării speciale.
•    Cumpărați cea mai bună cușcă pentru transportul pisicii. Aceasta trebuie să fie sigură, stabilă și cu margini rezistente, care se poate deschide atât în față, cât și deasupra, se poată demonta în partea din mijloc, fiind cea mai bună opțiune pentru pisica dumneavoastră.
•    Duceți pisica la un cabinet veterinar dedicat exclusiv pisicilor sau la clinici care au zone special amenajate în acest scop (Cat Friendly Practice®). Aceste cabinete veterinare au adoptat măsuri specifice de amenajare pentru a reduce stresul și pentru a asigura un mediu mai calm pentru dumneavoastră și pisica dumneavoastră.
•    Mențineți o atmosferă calmă într-o casă cu mai multe pisici. După ce vă întoarceți, lăsați pisica în cușca de transport timp de câteva minute pentru a vedea cum reacționează la mirosurile pe care nu le cunoaște și separați pisicile dacă observați semne de tensiune.
 
Pentru mai multe informații și recomandări pentru vizitele fără stres la medic, atât pentru deținători, cât și pentru pisici, dar și pentru a afla mai multe detalii despre Royal Canin, accesați https://www.royalcanin.ro/  și https://www.facebook.com/RoyalCaninRomania/.
Puteți participa la discuțiile din mediile de socializare utilizând #Cat2Vet.

1.În perioada 26-27 iunie 2017, 2.009 de deținători de pisici cu vârsta de peste 18 ani au participat la un sondaj organizat de Royal Canin SUA, filială a Mars, Incorporated.
2.AAHA Pets Matter, 19 august 2015: http://www.aaha.org/blog/petsmatter/post/2015/08/19/687773/Pet-health-Why-regular-veterinary-visits-matter.aspx

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod