Principiile feng-shui îți aduc inspirație, energie și armonie la birou

Dar numai dacă le folosești corect! Uite cum îți recomandă Geo Pană, lectorul Atelierului de Feng-shui de la Fundația Calea Victoriei, să reorganizezi spațiul în care lucrezi.

Păstrează echilibrul între cele 5 elemente: lemn, metal, pământ, foc și apă. Focul poate fi simbolizat de o încăpere foarte luminoasă. Dacă în același spațiu ai o mulțime de dulăpioare de metal și aparate electrice, e o idee bună să aduci câteva plante care să echilibreze peisajul. Amplasarea unui mic acvariu e la fel de potrivită.

Dacă e posibil, mută-ți biroul de lucru astfel încât să poți vedea atât ușa, cât și fereastra.

Ca să fii mai eficient/ă, evită să lucrezi cu spatele către ușă. Orice mișcare îți va distrage atenția și te va împiedica să te concentrezi. Ai cum să alegi ce formă va avea biroul pe care vei lucra? În funcție de specificul muncii tale, poți ține cont de faptul că o masă de formă dreptunghiulară favorizează concentrarea, în timp ce una rotundă stimulează creativitatea și e foarte potrivită pentru brainstorminguri cu echipa ta.

Uite și câteva recomandări pentru culorile pe care e bine să le aibă biroul în care lucrezi: galben și portocaliu stins, un auriu delicat, bej, verde sau albastru pal sunt alegeri potrivite.

Pentru claritate și sporirea puterii de concetrare poți să adaugi puțin alb, iar pentru stabilitate, nuanțe de maro mai închise.

Alege mobilier cu muchii rotunjite și evită obiectele prea strălucitoare, pot transmite o stare de oboseală și iritare.
Menține ordinea. Renunță la obiectele inutile pe care le muți dintr-un sertar în altul, fără să le folosești  vreodată. Dăruiește-le cuiva care le-ar aprecia sau care, cine știe, chiar ar avea nevoie de ele. Fă curățenie periodic.

Te vei simți mult mai bine atunci când biroul tău nu va mai fi acoperit de cocoloașe de hârtie, ambalajele uitate de la prânzul de ieri, paharul de cafea pe jumătate băută acum câteva zile.

Pentru mai multe idei, poti participa la Atelierul de Feng-shui, unde Geo Pană te va ajuta cu sfaturi personalizate, în funcție de nevoile tale.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod