Prima întâlnire, la cafea

Unul dintre primele lucruri care ne vine în minte atunci când ne gândim la Italia este modul romantic și pasional de a trăi viața al locuitorilor săi. Însă dragostea nu este singura alchimie în care italienii excelează.
Maniera perfectă de preparare a cafelei s-a dezvoltat datorită creativității italienilor de-a lungul istoriei: o simplă infuzie de cafea măcinată și apă fierbinte a condus la o artă în adevăratul sens al cuvântului, preluată și iubită apoi de întreaga lume. Dragostea și cafeaua chiar merg umăr la umăr: la urma urmei, „Vrei să ieșim la o cafea?” este invitația clasică la o primă întâlnire. Cu peste 20 de miliarde de cafele consumate în întreaga lume, Lavazza aduce gustul, aroma și plăcerea cafelei la masa îndrăgostiților.

Este, oare, o cafea cea mai bună idee pentru prima întâlnire? Fără îndoială. Iată de ce:

1. Cafeaua este casual
Poate fi destul de dificil să te decizi cu ce să te îmbraci și ce să faci la prima întâlnire. Atunci când ieși la o cafea, nu există această presiune legată de ținută și nici nu este nevoie să faci planuri elaborate.
Puteți să vă întâlniți dimineața, după prânz sau după serviciu.

Dacă vremea este friguroasă, alege o băutură caldă precum un cappuccino fin și cremos, care îți oferă aroma plină și bogată a unui amestec mediu prăjit precum Lavazza Qualità Rossa. Sugestie specială pentru romantici: nu uita de crema delicioasă de lapte pe care îl poți ruga pe barista să deseneze un model special în formă de inimă.

Dacă afară este cald, o alegere excelentă este caffè shekerato, o băutură rece, spumoasă și energizantă. Servește-o cu Lavazza Qualità Oro și bucură-te în voie de conversație!

2. Specialități de cafea diferite pentru personalități diferite

Alegerea cafelei spune multe despre personalitatea și stilul de viață al cuiva: dacă persoana cu care ai ieșit comandă un espresso dublu, este posibil ca el sau ea să-și dorească să își revină după petrecerea din seara anterioară.
A ales o cafea la filtru sau o cafea americană? Cel sau cea din fața ta este tipul de persoană care preferă să ia lucrurile pas cu pas, să-și dea timp să reflecteze și să se gândească pe îndelete înainte de a lua o decizie. Cafea fără cofeină? Caută să fii cât mai relaxat/ă, nu îți dorești să agiți spiritele!  

Dacă vrei să îl sau o surprinzi cu o cafea originală, care te diferențiază clar de competiție, roagă barista să prepare o cafea cu ghimbir și scorțișoară, varianta cu gust puternic aromat a clasicului marocchino. O reinterpretare exotică și o combinație neobișnuită, savurată cel mai bine cu Lavazza Qualità Rossa.

3. Cafeaua înseamnă conversație
Atunci când ieși la o cafea, ai cu adevărat ocazia să-l cunoști pe cel din fața ta: spre deosebire de o întâlnire într-un club zgomotos, o cafenea este locul perfect pentru a purta o conversație.
Dacă vrei să îți pui în valoare cunoștințele  sau dacă, pur și simplu, ați rămas fără subiect de discuție, puteți oricând să vorbiți despre ceea ce se află chiar în fața voastră: cafeaua!

Dincolo de o simplă ceașcă de cafea există o lume întreagă de descoperit: spre exemplu, știi care este diferența dintre cafeaua Arabica și cafeaua Robusta? Preferi, mai degrabă, o cafea preparată la presa franceză sau un espresso? Acestea sunt subiecte excelente pentru o conversație foarte plăcută.  

4. Poți încheia oricând elegant o ieșire la cafea
Dacă detaliile pe care le știi despre cafea nu au rezultatul dorit sau dacă, pur și simplu, întâlnirea nu merge așa cum te așteptai, este mult mai ușor să închei o întâlnire la cafea decât, de exemplu, o cină sau o ieșire târzie, fără să-i lași celuilalt o impresie neplăcută.


Recomandarea este să începi întâlnirea cu un espresso, o alegere simplă și elegantă și care, mai presus decât orice, poate fi savurată rapid. Dacă întâlnirea evoluează bine, poți comanda o a doua băutură, cum ar fi o cană generoasă de Lavazza Filtro Italiano, de care să te bucuri pe îndelete, în timp ce te pierzi în ochii celuilalt.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod