"Povestea lui Minnu” - hainute pentru copilasi, vesele si colorate!

Roxana Moga este directorul general al centrului de limbi straine Interstudia din Cluj.  Anul trecut,  Roxana a decis sa-si exercite creativitatea si in zona produselor dedicate celor mici. Asa a luat nastere proiectul Minnu, articole de imbracaminte pentru copii cu si de poveste. Hainutele Minnu  sunt instrumente care stimuleaza creativitatea. Cu hainutele Minnu fiecare isi poate scrie randuri din propria poveste in viata de zi cu zi. Fiecare produs  are o poveste in colectia de istorioare din viata cotidiana si cea imaginara a lui Minnu si a prietenului sau, calutul de lemn, Moft.

De unde a pornit ideea de a pune bazele acestui business?

Cred ca ideea acestei afaceri reprezinta de fapt o culminare a mai multor interese pe care le-am avut de-a lungul vietii.

In primul rand, am fost intodeauna fascinata de potentialul creativ din fiecare om, care, in cazul meu, s-a manifestat prin combinatiile pe care le faceam inca din adolescenta intre diverse piese vestimentare.

Ideea s-a cristalizat la sfarsitul anului 2014, cand mi-a venit in minte imaginea unei fetite imbracata intr-o tinuta plina de culoare si creativitate, care porneste intr-o calatorie initiatica in cautarea „versului care cuprinde tot universul”. Aceasta s-a transpus concret in planul unei afaceri-concept, de creare a unor haine pentru fetite si treptat a unui intreg univers Minnu. Prima etapa parcursa a constat in deschiderea magazinului online www.minnu.ro.

Fiecare hainuta isi trage seva din „Povestea lui Minnu”, o lume in care se impletesc evenimente din viata reala cu intamplari din taramul in care domneste imaginatia.
Aici Minnu porneste intr-o calatorie initiatica alaturi de prietenul ei, Moft, pentru a gasi „versul care cuprinde tot universul”. Prin achizitionarea unui articol Minnu, fiecare client contribuie la scrierea unei noi pagini din povestea plina de semnificatii a eroilor nostri.

Aveti experienta in antreprenoriat sau in domeniul modei care va ajuta, mai departe, in dezvoltarea acestui business? Care este aceasta?

Am experienta in antreprenoriat, intr-un domeniu diferit de cel al modei, poate surprinzator, si anume, in administrarea centrului de limbi straine Interstudia. De aici se poate explica pasiunea mea pentru magia cuvintelor. Experienta mea de antreprenoriat cu Interstudia ma ajuta, de asemenea, in relationarea cu alti oameni si in dezvoltarea planului pentru noua afacere.

Care a fost investitia initiala si cand estimati ca veti ajunge la break-even?

Deoarece ma aflu inca la inceput cred ca investitia initiala mai poate suferi anumite modificari pe masura ce iau pulsul pietei si ma adaptez acesteia.



Aveti vreun model de inspiratie pentru acest business?

Ma inspira mai multe afaceri dezvoltate la nivel international si local, dar nu pot afirma ca am un model de inspiratie unic. Apreciez si invat din lectiile sau succesul cat mai multor companii de profil.

Ce ne puteti spune despre aceasta nisa: piata hainutelor de copii. Cat de dezvoltata este in Romania? Ce potential are?

Cred ca apetitul publicului romanesc pentru tinute de copii care ies din tiparul obisnuit al vestimentatiei strict casual, mai ales cele dezvoltate sub marca romaneasca, nu este deocamdata suficient dezvoltat. Potential exista, dar depinde de modul in care se va dezvolta piata din punctul de vedere al posibilitatilor financiare si al interesului pentru un anumit tip de produse.

Ceea ce Minnu propune sunt creatii handmade, in serie mica sau unicat. Produsul Minnu se remarca prin atentia speciala oferita fiecarei hainute in parte si prin povestea fermecata pe care o sustine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod