Povestea dulce a tortului de bezea

Bucuria de a savura un tort de casa, nu se poare compara cu nimic. Iar atunci cand vorbim de o prajitura preferata din copilarie, primul cuvant care ne vine in minte este "dor". Asa s-a nascut si povestea brandului Dulce cu Dor, in spatele careia se ascunde Alia Popescu. Despre magia de a realiza torturi unice, despre bucuria de a face ceea ce iti place in fiecare zi si mai ales de a face fericiti oamenii, intr-un interviu dulce!

Cine se afla in spatele povestii Dulce cu Dor? Cand si cum a inceput totul?

Alia Popescu: Povestea dulce a inceput de la un gand comun pe care l-am avut impreuna cu Bogdan Cservenschi, cel care in acest moment detine doua locatii in Bucuresti, AdHoc Bistro si ZaLokal Bistro. Asa a luat nastere Dulce cu Dor, dorind sa intiparim gustul torturilor in mintea tuturor clientilor care ne treceau pragul! Cu un an in urma in luna ianuarie am reusit sa fac cunoscut brandul Dulce cu Dor, mai intai in randul prietenilor, astfel reusind sa creez primul val de clienti si profitul nu a intarziat sa apara inca din prima luna.

De ce Dulce cu Dor?

Alia Popescu: Numele a fost usor de ales, cuvantul „dor” fiind auzit des in randul clientilor de cate ori ma vad. Imi spun mereu chiar si acum ca le este dor de bezeaua crocanta, de crema cu mascarpone cea fina si atat de pufoasa, dor de orice fac dulce.

Nu pot decat sa fiu fericita de cate ori aud astfel de cuvinte.

Care a fost primul tort Dulce cu Dor si pentru cine a fost facut?

Alia Popescu: Imi amintesc ca primul tort a fost cel clasic cu mere cunoscut de noi toti, insa am avut norocul sa „fur” de la a mea mama aceasta reteta, in oala caramelizata, iar la final cand s-a racit l-am insiropat cu sos de vanilie. O nebunie!!! Mi s-a facut pofta! Evident a fost consumat de catre toti cei care se aflau in locatie, iar toti m-au felicitat. Asa am prins mai mult curaj si incredere ca pot dezvolta brand-ul asa cum visam.



Care este tortul tau preferat, dar al clientilor?

Alia Popescu: Tortul preferat? Grea intrebare! Pana nu de mult imi placea tot ce contine ciocolata in orice forma a acesteia, insa acum preferata mea este bezeaua. Are insemnatate in copilarie, fiind mancata doar in perioada sarbatorilor de iarna, deci tortul cu crema de portocale si spuma de bezea este in topul preferintelor mele. Avand in vedere ca sunt clientii mei, torturile cu bezea de orice fel, spumoasa, crocanta sau frageda este bestseller in randul dulciurilor. Imi place sa ii surprind mereu, sa le pregatesc gusturi si combinatii de texturi noi. Insa am emotii la fiecare comanda, cand stiu ca sunt gustate de atat de multe persoane, dar nimic nu se compara cu bucuria pe care o simt atunci camd citesc un mesaj de multumire la prima ora a diminetii.

De unde te inspiri in realizare retetelor?

Alia Popescu: Sunt culese „bucati” din mai multe retete si aranjate sa formeze gustul pe care il doresc.

Mi se intampla sa citesc sau sa aud numele unui singur ingredient, iar mintea imi fuge imediat la rezultatul final. Este pasiune in tot ceea ce fac, de la conceperea retetelor si pana in momentul in care tortul pleaca din mainile mele catre persoanele pe fata carora vad fericirea primei comenzi la Dulce cu Dor si uimirea ca torturile arata asa cum le fac publice! Cel mai mult ma inspira bucataria europeana unde gasesc finetea de care am nevoie!         

Ce ingredinte folosesti? O combinatie neobisnuita? Dar cea mai ciudata de pana acum?

Alia Popescu: Ingredientele de baza sunt ouale, mascarpone produs in Italia, ciocolata Callebout sau Valrhona, recunosc sunt dependenta de ele, insa rezultatele si gustul sunt pe masura. O combinatie neobisnuita a fost atunci cand am realizat tortul ce avea in compozitie spanac si crema din trei tipuri de branza, un gust minunat, a fost primit foarte bine de catre clienti! Cea mai ciudata de pana acum? Tort de bezea cu crema din trufe negre, am imbinat doua ingrediente preferate de mine si asta este inceputul pentru ceea ce urmeaza!
 
Care este tortul perfect in viziunea Dulce cu Dor?

Alia Popescu: Viziunea Dulce cu Dor este complet diferita fata de ceea ce exista pe piata in acest moment, doresc sa pastrez aspectul home-made cat mai mult timp de acum inainte si incerc pe cat posibil sa remodelez ideiile doritorilor de martipan sau fondant! Explic de fiecare data ca am ales sa nu le folosesc din simplul fapt ca este o pasta de zahar care pe langa faptul ca nu este sanatoasa, face tortul sa aiba mai multe kilograme.
Asa am ales sa nu vand la kilogram, ci torturi in format standard de 10-12 portii. Reduc atat cat imi permit retetele, cantitatea de zahar si balansez gustul final cu fructele de sezon. Nu imi plac dulciurile finisate pana la cel mai mic detaliu, ci prefer sa existe acea explozie de aroma de la prima imbucatura, sa ti se faca dor!



Unde gasim Dulce cu Dor?

Alia Popescu: Dulce cu Dor se afla in doua locatii partenere, prima fiind AdHoc Bistro din strada C.A Rosetti nr.10, iar cea de-a doua, ZaLokal Bistro aflat in Calea Victoriei nr.214. Prefer sa preiau comenzile cu minim 48 ore inainte de data la care totul se doreste a fi gata. Iubitorii de dulce ne pot contacta la numarul 0761 243 588 sau cu un simplu mesaj in mediul online pe pagina de Facebook sau Instagram, existand in permanenta cineva care sa raspunda imediat cerintelor dumneavoastra!
       
Ce apreciezi cel mai mult la un desert? Ne poti oferi o reteta a unui desert care nu ingrasa?

Alia Popescu: Mmmm senzatia de placere pe care o am atunci cand il gust! Oare exista o astfel de reteta?! Daca cineva o gaseste, astept sa mi-o trimita si promit sa o realizez rapid! Sincer, un sfat pe care il dau tuturor clientilor. Mai bine facem sport, dar nu lasam pe maine dulciurile pe care le putem manca astazi!

In final cum ai descrie ultimul an din viata ta in acest domeniu?

Alia Popescu: Am invatat sa construiesc un business si sa inteleg ca exista numeroase sacrificii pentru a putea fi cel mai bun! Eu am ajuns in planul secund, iar clientul in prim plan, lucru pe care nu-l putea intelege daca nu lucram cu oamenii!  Am devenit flexibila, adaptandu-ma cerintelor pe care le intampin zilnic.  Am cunoscut oameni noi care au aparut exact la momentul oportul si care au crezut din prima clipa in mine!  Am invatat ca fiecare zi este frumoasa, atat timp cat fac exact ceea ce imi place si ceea ce iubesc!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod