Pleci cu bebelușul în vacanță? Ela Crăciun îți spune ce trebuie să știi!

A început sezonul vacanțelor, iar mulți părinți aleg să plece în concediu alături de bebelușii lor. Deplasarea este, deci, de această dată, îngreunată de toate aspectele de care are nevoie cel mic.
Ela Crăciun se află deja în prima vacanță la mare alături de băiețelul ei, Nicholas, în vârstă de 8 luni, și a postat pe blogul ei un articol, foarte apreciat de fanii săi, despre detaliile de care părinții este bine să țină cont atunci când se pregătesc să plece în concediu alături de bebelușilor lor. 

“Vreau să demontez unele mituri și să vă arăt că nu avem nevoie de prea multe bagaje, ci trebuie să ne organizăm foarte bine.

1. Bagajul cu strictul necesar


Bebelușii nu au nevoie de o mulțime de produse de curățare și îngrijire, mai ales când sunt încă mici, nu se târăsc pe jos, nu merg și atunci, nu prea au cum să se murdărească. Până pe la un an, bebelușii nu au nevoie de băi în fiecare zi, așa că nu vă stresați dacă hotelul la care mergeți nu are cadă, puteți să-l spălați rapid și în chiuvetă peste care puteți pune un scutec de finet.
Puteți avea la voi un produs de curățare, șervețele umede și un unguent în caz că apar iritațiile. Ce ați mai putea avea la voi: ser fiziologic, scutece, biberon, suzetă.

Când vine vorba de haine, faceți bagajul pe zile și nu luați prea multe cu voi în ideea de „mai bine să le am acolo”. Eu iau pentru fiecare zi două bluze și pantaloni. Bineînțeles, ne adaptăm în funcție de destinație și temperatură.

2. Jucării


Mulți părinți se îngrijorează că bebelușul se va plictisi și că are nevoie de cât mai multe jucării în vacanță, dar adevărul este că cei mici sunt mult mai atrași de obiectele noastre sau de lucruri pe care nu le-au mai văzut până acum decât de jucării. Puteți să-i luați jucăria cu care e obișnuit să doarmă și încă ceva cu care se poate juca în mașină și va fi suficient

3. Întrebați ce vă asigură hotelul


Foarte multe hoteluri au pătuțuri pentru bebeluși, așa că nu trebuie să luați de acasă. De asemenea, puteți să verificați și ce puteți închiria din zona respectivă.
Poate vreți să mergeți cu avionul și nu puteți lua cu voi căruciorul pe care îl folosiți de obicei. Cel mai bine e să vă faceți temele înainte pentru a vă ușura cât mai mult bagajul.

4. Mâncarea


Dacă încă alăptați lucrurile sunt mai simple, iar dacă folosiți și formulă sfatul meu ar fi să-l obișnuiți pe cel mic cu lapte făcut cu apa la temperatura camerei. Pentru cel mic nu se simte nicio diferență, însă vouă va va fi mult mai la îndemână, pentru că puteți pregăti laptele oriunde, fără să depindeți de o sursă de căldură.

Deși am început diversificarea, atunci când plecăm de acasă, evit să-i dau mâncare din restaurantele la care mergem, pentru că acestea pot avea potențiator de gust sau prea multă sare.
Dacă plecați în străinătate, deja lucrurile se complică la acest capitol, pentru că mâncarea specifică ar putea să nu fie pe placul lui și să conțină ingrediente nepotrivite pentru un bebeluș. Totodată, nu e recomandat ca după ce s-a început diversificarea să trecem o săptămână sau cât durează vacanța pe lapte sau să-i dăm numai cartof pasat. Pentru astfel de ocazii, avem în bagaj borcănele cu diverse sortimente.

5. Încercați să nu fiți maniaci ai curățeniei


Da, e un mediu nou, copilul intră în contact cu alte obiecte decât cele cu care este obișnuit și pe care le curățați foarte bine atunci când sunteți acasă. E bine să fim precauți, dar să nu lăsăm teama și obsesia de curățenie să ne strice vacanță, pentru că, până la urmă, scopul este să ne relaxăm.
E ok să dezinfectăm obiectele din cameră cu care cel mic va avea contact permanent și să-i curățăm mânuțele periodic, însă nu trebuie să-l punem pe bebeluș într-o bulă”, a scris Ela Crăciun pe blogul ei, www.elacraciun.ro. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod