Philips Avent lansează o campanie de încurajare a alăptării pentru a marca Săptămâna Internațională a Alăptării, 1-7 August 2016

Philips Avent sprijină Săptămâna Internațională a Alăptării și tema de anul acesta – „Alăptarea – un pas vital pentru o dezvoltare sustenabilă” – prin lansarea campaniei „Hrănește viitorul micuțului tău!”, #feedingourfuture, care vizează sprijinirea celor apropiați proaspetelor mămici – comunitatea medicală. Studiile arată că femeile care cer sfaturi sau comunică direct cu profesioniștii din domeniul sănătății au șanse mai mari să continue să alăpteze mai mult timp. Campania Philips Avent „Hrănește viitorul micuțului tău!”, #feedingourfuture, creează o serie de oportunități pentru a facilita discuțiile în jurul principalelor motive pentru care femeile opresc alăptarea timpuriu.

Philips Avent știe că primele 1.000 de zile din viața unui bebeluș sunt cele mai importante pentru dezvoltarea sa armonioasă, iar alăptarea are un rol esențial.

De mai bine de 30 de ani, Avent a îmbinat experiența profesională cu înțelegerea consumatorilor, colaborând cu experți științifici, cu cercetători și profesioniști în domeniul medical, precum și cu părinți, pentru a dezvolta studii cu privire la alăptare și materiale menite să ajute mamele pe tot parcursul acestui proces. Prin atragerea atenției necesare asupra unora dintre principalele bariere pe care le întâmpină mamele în perioada alăptării, Philips Avent dorește să ajute profesioniștii din domeniul sănătății și mamele să găsească soluții pentru a le oferi bebelușilor lor o dezvoltare sănătoasă prin alăptare.

În timpul Săptămânii Internaționale a Alăptării de anul acesta, sprijinim mamele care aleg
să le dea copiilor lor celor mai bun start în viață.

„Hrănește viitorul micuțului tău!”, #feedingourfuture

Știai că…

•    Până la 60% dintre femeile care își hrănesc bebelușii la sân opresc alăptarea mai devreme decât și-ar dori1.

Există numeroase motive: unele femei resimt durere sau disconfort în timpul alăptării, cauzate de atașarea incorectă la sân a bebelușului; altele cred că nu produc suficient lapte; nu în ultimul rând, unele femei se confruntă cu probleme medicale sau aleg să se întoarcă la locul de muncă mai devreme1, 2.

•    Volumul și debitul laptelui - volumul de lapte și debitul acestuia sunt strâns legate de bunăstarea psihică a mamei și de nivelul ei de stres3–5. Într-un studiu efectuat de Philips Avent, mamele au colectat semnificativ mai mult lapte după 10-15 minute de relaxare prin muzică sau prin efectuarea unor exerciții de respirație6. S-a demonstrat, de asemenea, că hrănirea unui bebeluș într-un mediu calm, relaxant, în care mamele se simțeau ca acasă, îmbunătățește experiența de alăptare7.

•    Întoarcerea la serviciu -studiile arată că mamele care se întorc la serviciu după ce au născut și doresc să continue alăptarea se confruntă cu o serie de bariere.
Acestea pot varia de la atitudinea colegilor și durata concediului de maternitate, până la provocările lucrului în schimburi și ale plății cu ora8. Așadar, nu este de mirare faptul că una din zece mame din Europa1 încetează să mai alăpteze odată ce se întorc la locul de muncă.

•    Intimitate și confort - un studiu recent a arătat că una din zece femei care își hrănește bebelușul la sân încetează să mai alăpteze pentru că se simte rușinată sau inconfortabil când alăptează în afara casei2. Un alt studiu realizat în rândul mamelor care lucrează a arătat că mai mult de 30% dintre ele ar aprecia existența unui spațiu special amenajat unde să poată alăpta sau colecta laptele matern 9.

Un alt studiu realizat, de data aceasta în rândul femeilor care rămân în secțiile de maternitate la scurt timp după naștere a indicat faptul că alăptarea sau colectarea laptelui matern într-un mediu calm, amenajat special cu acest scop, având o atmosferă ca acasă, facilitează alăptarea, deoarece mamele se simt mai relaxate7.

Philips Avent este partener al Fundației Europene pentru Îngrijirea Nou-Născuților (EFCNI).

La rândul său, această fundație sprijină Săptămâna Internațională a Alăptării și este prima organizație pan-europeană care reprezintă interesele bebelușilor născuți prematur și a nou-născuților împreună cu familiilor acestora. Pentru mai multe informații despre Fundația Europeană pentru Îngrijirea Nou-Născuților, puteți accesa www.efcni.org. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod