Peste 200 de reprezentanţi ai învăţământului preşcolar din Galaţi participă la cursuri de prim ajutor

Iniţiativa este parte a proiectului „Copii sănătoşi părinţi fericiţi, demarat de MedLife în parteneriat cu autorităţile locale

În luna iulie, MedLife, liderul medicinei private din România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Galaţi, Serviciul de Asistenţă Medicală a Municipiului Galaţi şi Asociaţia SMURD Galaţi au desfăşurat cea de-a doua etapă a proiectului „Copii sănătoşi părinţi fericiţi”, sub genericul  „Şcoala de vară”.

Obiectivul celei de-a doua etapă a proiectului, este instruirea personalului didactic şi nedidactic din cadrul grădiniţelor din oraşul Galaţi, în vederea acordării măsurilor de prim ajutor. Cursurile de prim ajutor acoperă cunoştinţele necesare pentru a oferi suportul esenţial de bază în situaţiile de urgenţă.
În program sunt implicate peste 200 persoane, iar programul de curs cuprinde atât o sesiune practică cât şi una teoretică şi culminează cu înmânarea unui certificat de participare.

Cursurile se desfăşoară în  cadrul Hyperclinicii MedLife Galaţi, în intervalul 9:30-12:30. Sesiunea teoretică este susţinută de doctor Dana Margareta Mihalache, Medic Specialist Pediatrie la MedLife Galaţi, iar cea practică este susţinută de Asociaţia SMURD Galaţi, manevrele de resuscitare fiind efectuate pe un manechin special conceput pentru astfel de exerciţii.

Programul educaţional „Copii sănătoşi părinţi fericiţi” a fost demarat la iniţiativa MedLife în parteneriat cu autorităţiile locale, fiind primul proiect de informare şi educare dedicat preşcolarilor şi cadrelor didactice din Municipiul Galaţi, inițiat de un operator privat.

Proiectul se desfăşoară în perioada mai 2016 – iunie 2017 şi include mai multe etape.

În prima etapă (mai – iunie 2016) medicii MedLife au efectuat vizite în grădiniţele din Municipiul Galaţi şi au oferit copiilor o gamă largă de informații legate de prevenție și principiile unui stil de viață sănătos, prin joc şi activităţi recreative. În paralel, medicii pediatri MedLife au oferit cadrelor didactice sesiuni de consi-liere privind urgenţele medicale în grădinițe şi soluții de gestionare a acestora.

În toamnă (septembrie – decembrie 2016), preşcolarii împreună cu cadrele didactice vor vizita Hyperclinica MedLife Galaţi pentru a se familiariza cu echipamentele medicale, circuitele care se respectă intr-o unitate medicală precum şi principiile care stau la baza activităţii acesteia.


În ultima etapă (ianuarie – iunie 2017), vor fi testate cunoştinţele acumulate, toţi participanţii urmând să fie implicaţi în Olimpiada MedLife. Această acţiune va include o serie de competiţii la finalul cărora copiii vor prezenta informaţiile însuşite legate de prevenţie, respectiv un stil de viaţă sănătos.   

Potrivit reprezentaţilor MedLife, proiectul „Copii sănătoşi părinţi fericiţi”, face parte dintr-un program mai amplu derulat sub genericul  „Facem România bine” și vizează implicarea a peste 30 de grădiniţe, respectiv 4000 de preşcolari şi a unui număr de 300 de cadre didactice din Municipiul Galaţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod