Peste 100.000 de inimi au „bătut” la unison, în sprijinul copiilor născuți prematur

Campania „Grijă pentru copii” – inițiată de Dorna, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România - a ajuns în al cincilea an de noi reușite în lupta pentru viață a copiilor născuți prematur. Anul acesta, peste 100.000 de români s-au implicat activ în susținerea manifestului „Fii în inima lor pe viață”, iar Dorna le va răspunde prin noi donații de incubatoare către maternitățile din România.

Pornind de la ideea că atunci când ești alături de cineva într-un moment greu, îi rămâi în inimă pentru totdeauna, românii au fost invitați să susțină copiii născuți prematur printr-un gest simbolic – acela de a da „love” pe Facebook.

În doar 8 săptămâni, peste 100.000 de români au răspuns pozitiv manifestului, arătându-și susținerea încă din primele secunde ale campaniei online.

În perioada 2013-2016, 40 de maternități din România au fost dotate cu echipamente medicale de specialitate, o investiție de aproximativ 500.000 euro. Anul acesta, Dorna donează alți 100.000 euro, ce se vor translata în alte noi incubatoare, cu ajutorul Salvați Copiii România.

Din 2013, Dorna și Salvati Copiii România și-au alăturat forțele într-o campanie care își propune să semnaleze o problemă reală, aceea a nașterilor premature și să vină cu soluții concrete.

Începând cu 2015, Simona Halep s-a alăturat și ea luptei micuților pentru șansa la viață, în calitate de ambasador al cauzei, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi.

Inițiativa ”Fii în inima lor pe viață” este o campanie simbolică care și-a propus să aducă împreună oamenii de toate vârstele, într-un efort colectiv – acela de a ajuta la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din Bucureşti şi din ţară, dar şi de a contribui la conștientizare problematicii naşterilor premature din România.


Procesul de achiziționare de noi incubatoare aferente acestui an a fost demarat. Lista unităților care vor beneficia de donația din 2017, ulterior achiziției incubatoarelor de către organizația Salvați Copiii România, include: Spitalul Județean de Urgență Sibiu; Spitalul Municipal de Urgență Bârlad; Spitalul Municipal de Urgență Deva; Spitalul Judetean de Urgență Botoșani; Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon; Spitalul Județean Călărași; Spitalul Municipal de Urgență Caracal; Spitalul Județean de Urgență Oradea; Spitalul Județean de Urgență Mangalia; Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod