Peste 1000 de copii au trecut pragul fabricii de iaurt Danone în ultimul an școlar

În anul școlar 2016-2017 peste 1000 de copii au vizitat fabrica de iaurt Danone din București, au descoperit cum se produce iaurtul și au învățat despre importanța unei alimentații echilibrate.
Toți copiii care au vizitat fabrica Danone în ultimul an au luat parte și la un mini-program dezvoltat împreună cu partenerii de la Active Life, despre postura corectă și cât de mult îi ajută să crească armonios și să fie sănătoși.

O vizită la fabrica Danone durează 1 oră și 30 de minute, iar copiii sunt întâmpinați chiar de la poarta fabricii de mascota noastră, Văcuța Drăguța. Mai departe, micii școlari află despre drumul laptelui de la fermă la fabrică, despre cum fermenții îl transformă în iaurt și care sunt beneficiile acestuia într-o alimentație echilibrată.
Urmează apoi vizita propriu-zisă: echipați corespunzător pentru intrarea în zona de producție, copiii pornesc în tur prin secția de ambalare și îi întâlnesc pe faimoșii roboți Vasilică și Spider Man, care se ocupă de ultima etapă a ambalării produselor.

Începând de anul acesta, datorită parteneriatului cu Active Life, copiii care iau parte la vizitele de fabrică învață acum și ce înseamnă o postură corectă, în cadrul unui atelier de educație anatomică ergonomică, special conceput pentru cei mici.
Poziția incorectă în bancă, rucsacul prea greu sau statul aplecat pe telefonul mobil sau pe calculator sunt principalele cauze ale afectării coloanei unui copil, iar acesta poate dezvolta cu ușurință vicii de postură. Însă aceste probleme de postură pot fi prevenite ușor și, chiar și în cazul afecțiunilor deja existente, pot fi corectate până la vârsta de 12 ani, de aceea e cu atât mai important ca aceste informații să ajungă la copii cât mai devreme.

Proiectul vizitelor pentru copii în fabrica Danone a început în anul 2012 și este dedicat copiilor cu vârste între 6-12 ani, din clasele 0-IV.
Un nou formular de înscriere pentru vizitele copiilor în fabrica Danone va fi disponibil la începutul noului an școlar, în luna septembrie, pe site-ul www.danone.ro și va fi anunțat pe pagina de Facebook Danone România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod