Pădurea MedLife prinde rădăcini prin proiectul Facem România verde

10 ha de teren din Munții Făgăraș au fost reîmpăduriți în cadrul proiectului Facem România Verde
Peste 2000 de promisiuni au fost plantate simbolic în cea mai lungă scrisoare pentru generațiile viitoare
București, 8 noiembrie 2018: MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, finalizează reîmpădurirea a 10 ha de teren din Munții Făgăraș, la un an de la lansarea proiectului Facem România verde. Până acum, în cadrul proiectului au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, punându-se astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare.

Cea mai recentă acțiune de plantare a avut loc pe 26 octombrie, reunind o echipă de 60 de voluntari MedLife, formată din medici și personal de suport. În cadrul acesteia au fost plantați 1500 de puieți, finalizându-se astfel reîmpădurirea lotului MedLife.
Facem România verde este prima campanie MedLife de responsabilitate socială dedicată protejării mediului, realizată în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia, lansată în noiembrie 2017. Prin aceasta MedLife își propune să planteze câte un copac  pentru fiecare copil născut în maternitățile sale, contribuind la sănătatea și echilibrul generațiilor viitoare. Proiectul a cuprins trei etape de plantare, fiind implicați peste 200 de angajați MedLife.

„Pădurile au un rol vital pentru fiecare dintre noi, iar România pierde anual suprafețe considerabile.
Facem România verde este o inițiativă care vine să producă o schimbare pe termen lung și ne bucurăm că MedLife și-a propus să contribuie la „sănătatea mediului”, în condițiile în care doar 3% dintre fondurile din filantropie se îndreaptă spre cauzele de mediu. Este un demers care ne dă speranțe, mai ales că prin fiecare copil care se naște într-o maternitate MedLife renaște o mică parte din natură”, a declarat Angela Pop, directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia.

Doar 28% din suprafața României o reprezintă pădurile, potrivit ultimului Raport Green Peace. Pierdem în continuare păduri, doar într-un deceniu au fost  sau degradate 360.000 de ha, ritmul menținându-se destul de ridicat. Potrivit statisticilor, în 2017 s-au înregistrat o medie 34 de tăieri ilegale, în creștere cu 32% față de anul anterior.1

Facem România verde - o promisiune pentru viitorul copiilor
Pentru a duce mai departe promisiunea Facem România verde, în această primăvară, MedLife a lansat cea mai lungă scrisoare cu promisiuni pentru generațiile viitoare, invitând astfel părinții și viitorii părinți să participe în proiect. Astfel, timp de cinci luni, scrisoarea a adunat peste 2000 de mesaje de la părinți, viitorii părinți, dar și angajați MedLife.
Pentru ca promisiunile să prindă rădăcini, scrisoarea a fost plantată simbolic într-o capsulă a timpului, în Munții Făgăraș, de către cel mai în vârstă participant la acțiunea de plantare din 26 octombrie, medic în echipa MedLife.

Locul marchează și punctul de pornire pentru un nou traseu turistic în zona Munților Făgăraș, mai ales după ce pădurea va prinde rădăcini și va schimba aspectul zonei.

Despre proiectul Facem România Verde
Lansat în noiembrie 2017, Facem România verde este un demers prin care MedLife își propune să se implice activ în schimbarea pozitivă a mediului înconjurător. Prin campanie, MedLife și-a asumat responsabilitatea de a planta câte un copăcel pentru fiecare nou-născut din maternitățile sale.
Scopul final al proiectului era reconstrucția ecologică a unei zone tăiate ilegal în trecut, de 10 ha, din munții Făgăraș, prin intermediul Fundației Conservation Carpathia, astfel încât în primul an al proiectului vor fi plantați 40.000 de puieți.
Ca simbol al promisiunii că la MedLife natura și oamenii cresc mari împreună, la venirea pe lume a fiecărui nou-născut, fiecare mamă primește un certificat care atestă  zona dedicată copilului, în pădurea MedLife din munții Făgăraș.

Mai multe informații despre Facem România verde se regăsesc pe pagina dedicată, https://www.medlife.ro/facem-romania-verde.

Despre MedLife
MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală.
Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.
Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale. Echipa sa puternică și experimentată de management a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Despre Fundația Conservation Carpathia
Fundația Conservation Carpathia (FCC) a fost înființată în 2009, la Brașov, având ca viziune crearea unei zone protejate cu natură sălbatică de talie mondială, în sudul Carpaților românești, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale.
În prezent, FCC protejează 21.000 de hectare de pădure și pașune alpină în munții Făgăraș, Iezer-Păpușa, Piatra Craiului și Leaota, o zonă de strictă conservare. Mai mult decât atât, din 2012 până în prezent fundația a achiziționat peste 600 de hectare de teren tăiat la ras, pe care l-a reîmpadurit cu ajutorul finantării din proiecte publice, private, donații individuale sau de la corporații.   
Proiectul Fundației Conservation Carpathia este unic în România și în Europa, reprezentând în prezent cea mai mare inițiativă de conservare a pădurilor.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod