Nunta pe plaja: 6 trucuri pentru o atmosfera de vis

Nunta pe plaja este o fantezie regasita la multe dintre viitoarele mirese. Cele mai frecvente cazuri sunt cele in care mirii locuiesc sau au copilarit la mare, insa nu este neobisnuita situatia in care trece pragul agentiei noastre o mireasa care, desi nu are nico legatura cu marea, sa isi doreasca din toata inima sa organizeze cea mai frumoasa zi din viata ei… pe plaja. Trebuie sa va spun: ma bucur peste masura cand ma intalnesc cu o astfel de cerere pentru ca imi place la nebunie sa organizez nunti pe plaja. Trecand peste partea organizatorica clasica, comuna tuturor nuntilor, ma voi concentra in randurile de mai jos pe acele aspecte specifice nuntilor pe plaja, pe detaliile care dau acel farmec aparte unei nunti la malul marii.

1. Alege aranjamentele florale de inspiratie marina

Incep cu florile pentru ca sunt sufletul meu.
Daca ai ales si ai avut ocazia minunata de a putea organiza o nunta pe plaja, este practic obligatoriu ca tema nuntii sa  fie una legata de mare. In urma cu un an am avut placerea deosebita de a organiza o nunta splendida la complexul Marina Regia din Navodari. Am creat atunci prezidiul “spuma marii” care a fost cu totul special, probabil unul dintre aranjamentele mele preferate din toate timpurile. Il puteti admira in imaginile de mai jos.

2. Pentru decor, alegeti culori in ton cu marea

Albul si belumarinul sunt alegerea de prima intentie. Insa si accentele de culoare sunt bine venite. Decorul trebuie sa fie unul luminos, deschis, diafan. Nuntile pe plaja iti dau o stare de spirit speciala, accentueaza starea de romantism si magia intregului eveniment iar decorul trebuie sa fie in deplina armonie cu aceasta stare diafana in care invitatii pur si simplu plutesc.
Va marturisesc ca nuntile pe plaja sunt slabiciunea mea... imi puteti intelege asadar entuziasmul atunci cand scriu despre ele.

3. Renunta la lumanarile parfumate sau alte accesorii „mirositoare”

Farmecul unei nunti pe plaja este dat si de factorul olfactiv. Mirosul aerului sarat impletit cu parfumul fin al florilor este magic. Ar fi pacat asadar sa il tulburati din pricina unor mirosuri artificiale care, in alte cazuri sunt de dorit (o sala inchisa, o locatie „vintage”, un palat al carui farmec este dat de trecerea vremii).

4. Ia in calcul scenariul unei zile ploioase

La nuntile organizate de mine nu ploua. Am o intelegere speciala cu Cel de Sus :). Lasand gluma deoparte, va marturisesc ca ultimii ani, cu schimbarile meteorologice din ce in ce mai imprevizibile, m-au determinat sa caut si o solutie de rezerva pentru nuntile organizate in aer liber, pe plaja.
Chiar daca pana acum norocul mi-a suras, una dintre atributiile unui organizator de nunti este sa prevada si sa previna orice situatie nedorita. Sigur ca oricine prefera sa tina petrecerea unei nunti pe plaja, insa este de preferat sa existe si varianta unei locatii interioare, care sa nu permita existenta unei surprize nedorite.

5. Foloseste-te de fiecare detaliu pentru a crea o conexiune in plus cu tema nuntii

Nu doar aranjamentele florale „marine” pot fi folosite pentru a sublinia farmecul unei nunti pe plaja. Marturiile, decorul tortului, cufarul pentru daruri, detaliile de pe mese (scoici, melci de mare chiar si decoratiile de pe farfurii), invitatiile, meniul, coafura dar si rochia miresei pot fi de inspiratie marina. Va invit sa va inspirati din aceasta pagina de Pinterest pentru totul felul de detalii in ton cu o nunta pe plaja si va incurajez sa rasfoiti cat mai multe pagini de inspiratie care va pot da idei marunte din a caror reuniune puteti crea o atmosfera de basm.

6.
Distreaza-te!

Acest sfat este valabil pentru orice nunta, organizata pe plaja sau nu. Insa mi-am amintit de acest sfat in vreme ce scriam aceasta postare despre nunta pe plaja fiindca in urma cu 3 ani am avut onoarea de a organiza nunta unei prietene dragi… - ati ghicit! - pe plaja. A fost una dintre cele mai frumoase petreceri de nunta la care am avut ocazia sa particip (si, dupa cum va puteti imagina, merg la destule) iar atmosfera minunata a fost creata aproape in totalitate de mireasa a carei energie pozitiva poate lumina un oras intreg. Mai multe detalii pe:  www.carmenevents.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod