Nike Flyknit

Nike a dezvoltat o tehnologie revolutionara pentru a realiza un pantof de alergare care sa ofere doar caracteristicile esentiale pentru alergatori.

Nike a dezvoltat o tehnologie revolutionara pentru a realiza un pantof de alergare care sa ofere doar caracteristicile esentiale pentru alergatori.

Cu ajutorul noii tehnologii, care poarta numele Nike Flyknit,  fire si fibre textile cu diverse proprietati sunt precis folosite pentru a oferi un pantof cu o greutate foarte scazuta, care se muleaza perfect pe picior si a carui suprafata superioara nu prezinta nici o cusatura.  Cu toata structura si suportul confectionate prin impletirea de fire textile, suprafata exterioara si limba pantofului Nike Flyknit cantaresc doat 34 de grame.

Astfel tot pantoful, marimea 42,5, cantareste doar 160 de grame, cu 14% mai putin decat Nike Zoom Streak 3, cel mai popular pantof de alergare pentru maraton. 

Scaderea greutatii pantofului este un aspect foarte important pentru alergatori, dar Nike nu s-a oprit aici. Suprafata exterioara este proiectata pentru a se mula pe picior si creeaza senzatia ca este parte integranta a piciorului. 

Un beneficiu suplimentar este faptul ca se reduce cantitatea deseurilor produse la realizarea pantofilor, fata de tehnologia traditionala, si implicit scaderea impactului asupra mediului inconjurator.
Nike Flyknit are un design minimalist si un maxim de eficienta. Sursele de inspiratie pentru Nike Flyknit au fost feedback-ul primit din partea alergatorilor - dorinta de a avea un pantof de alergare care sa aiba calitatile unui ciorap: sa se muleze perfect pe picior si sportivul sa nu il simta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod