Motivul viţei de vie în toamna cameleonică

La început de toamnă, atunci când frunzele încep să se desprindă de copaci, în industria de design, întâlnim motivul viţei de vie. Peste tot în lume, lunile septembrie şi octombrie sunt marcate de recolta podgoriilor celebre, de aceea, unul dintre cele mai recurente motive în ceramică şi decoraţiuni interioare este reprezentat de viţa de vie. Nici nu este suprinzător, tocmai pentru că toamna înseamnă bogăţie şi armonie, iar cramele şi wine bar-urile influenţează evenimentele oraşelor cu tradiţie viticolă. Auriul, arămiul, nuanţele ciocolatii şi motivele viţei de vie se regăsesc în decoruri de bucătărie, dar şi în restaurante, baruri şi magazine boutique din Franţa, unde aflam cum potrivim brânzeturile preferate cu vinul pentru o savoare de excepţie.

Un aperitiv fornat din brânzeturi moi, învelite în mucegai alb - Brie, sau Camembert - alături de câteva felii de măr şi boabe de struguri poate fi savurat la un pahar de Chardonnay, Pinot Noir, Beaujolais sau şampanie.
Toamna abundă în culori şi armonie, iar acest context de poveste este propus de Cameleonia şi în interior. Un astfel de aperitiv perfect pentru deschiderea sezonului rece poate fi savurat într-o bucătărie cu faianţă pictată de artizanii spanioli ce are ca laitmotiv culesul viei. Picturile pot fi realizate la dimensiunea cerută, ajungând chiar la suprafeţe monumentale. Viţa de vie, vinul şi motivul culesului reprezintă o sursă de inspiraţie importantă în universul Cameleonia, mai ales că soluţiile decorative cu această tema se pretează unor abordări foarte variate - de la interpretari inovative şi moderne, până la clasice sau rustice.
Pentru casa de vacanţă sau propriul business: o pensiune, wine bar sau cramă putem opta pentru teracota pictată cu struguri şi viţă de vie, reuşind astfel să obţinem un efect decorativ autentic.

Decorurile artistice din faianţă pictată pentru bucătărie prezentate de Cameleonia reprezintă o noutate absolută în designul interior din România. Inovaţia Cameleonia se transpune în decoraţiuni unice, iar motivul viţei de vie oferă libertate nemărginită în zona design-ului interior, deoarece te poţi juca la nesfârşit cu forma, culoarea şi textura, pentru o exprimare consistentă ce va oferi o experienţă inedită.

Deşi tehnica artizanilor spanioli datează de peste 500 de ani, ai libertatea să optezi pentru motive şi simboluri din trend-urile actuale.
În această toamnă, pentru un wine bar, Cameleonia recomandă gresia în formă de frunză de  viţă de vie, în timp ce un decor cu vin şi viţă de vie pentru plita din bucătărie creează adâncime într-un spaţiu mic, iar sticla de vin poate fi personalizată cu vinul care ne place. O altă variantă pentru bucătărie este şi faianţa pictată cu strugure, ce poate fi agăţată pe perete asemenea unui tablou. În universul Cameleonia,  orice decor din faianţă poate fi personalizat, ceea ce înseamnă că amintirea unui moment fericit, unic ne poate întâmpina în fiecare seară acasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod