Moda pentru cei mici

Pielea bebelușului este la fel de moale și fină precum trebuie să fie hainele pe care le poartă. Când vine vorba despre aceste ființe mici, care au nevoie de protecție la tot pasul, garderoba lor trebuie să însemne confort și materiale cât mai naturale. Pielea nou-născuților este foarte sensibilă și se irită ușor, ei sunt neastâmpărați, se mișcă mult, de aceea îmbrăcămintea lor e recomandat să fie cât mai lejeră, închiderea nasturilor și capselor cât mai sigură, iar materialele cât mai naturale.

În primele luni de viață, bebelușului nu îi place să fie întors de pe o parte pe alta, să bage mâna prin mânecuță, să poarte pantaloni sau ciorăpei, de aceea e nevoie ca hainele să fie ușor de îmbrăcat și plăcute la atingere. Body-urile sunt piesele de bază în garderobă în aceste momente, ele lăsând libere mișcările copilului, fiind ușor de îmbrăcat și potrivite atât în timpul zilei, cât și pe timpul nopții.
Indiferent de modelul ales: cu mânecă lungă sau scurtă, cu capse pe umeri sau între piciorușe, e important să te orientezi către materiale naturale. Bumbacul este sprijinul de bază pentru o mamică. El asigură calitatea, mobilitatea și comoditatea de care copilul este dependent în primele luni de viață. Ai grijă însă și de picioare și protejează-le de fring. Ciserom are o gamă specială de șosete pentru nou-născuți din bumbac, care vor fi atente cu pielea copilului și care se vor fixa pe piciorușul dornic de mișcare al bebelușului.

Copiilor le place să se joace cu degetele picioarelor în primele luni. În aventura lor de a descoperi lumea, aceștia sunt dornici să atingă și să simtă lucruri noi. Pentru zilele răcoroase, însă, e recomandat să poarte pantalonași cu botoșei sau dresuri. Modele atractive în culori pastelate de la Ciserom vor face deliciul părinților, în timp ce bebelușul va fi răsfățat și protejat.
Pentru zilele călduroase, pantalonașii cu manșetă sunt foarte comozi deoarece lasă pielea să respire.

Tot în categoria pieselor de rezistență se regăsesc și salopetele care pot fi cu manșete, cu botoșei, scurte sau lungi, cu bretele sau mâneci, numai potrivite pentru momentele de joacă sau plimbare. Dacă vorbim de ieșiri în parc sau la prieteni, pantalonașii nu trebuie să lipsească din garderoba bebelușului, dar ai grijă ca materialele să fie de calitate.  Docul, stofa, denimul sau materialul reiat vor fi acceptate cu succes de minunea pe care o ții în brațe. Când vine vorba de rochițe și bluzițe, ar fi de preferat să nu folosești articole cu panglici, funde sau alte accesorii care să încurce mișcările micuțului sau pe care aceștia să le introducă în guriță. Siguranța copilului este mai importantă decât ceea ce este la modă.

Combinezoanele căptușite sunt cea mai bună alegere pe timp de iarnă, deoarece ele vor proteja de frig, dar nici nu vor fi greu de îmbrăcat, fiind compuse dintr-o singură piesă ușor de manevrat.
Pentru vară, varianta compleurilor te va scuti de potrivirea pieselor de îmbrăcăminte și de refuzul bebelușilor de a face față acestui ritual care nu le face deloc plăcere. Tot în timpul verii, e bine să protejezi căpșorul copilului cu bandane sau pălărioare, la fel cum iarna e bine să folosești căciulițe croșetate. Pentru că sunt sensibili, resimt mult mai intens toate extremele și schimbările de temperatură.

Deși tentația de a dezvolta o grderobă mare pentru cel mic este prezentă mai mereu, recomandarea noastră este să nu cumperi multe haine în această perioadă. Bebelușii cresc foarte repede, așa că e mai indicat să ai hăinuțe mai puține, dar mai mari ca mărime, astfel încât să eviți chletuielile inutile pentru hăinuțe care nu vor fi purtate mai mult de câteva săptămâni. E mai importantă igiena corectă și permanentă a copilului, iar hainele să permită purtarea scutecului în așa fel încât să lase pielea să respire.


Lenjeria de pat, păturicile și prosoapele sunt la fel de importante pentru bebeluș, așă că asigură-te că acesta va intra în contact cu materiale plăcute, fine și moi. Bebelușul e o minune pe care trebuie să o înconjuri cu atenție și iubire. Hainele vor fi prima ta dovadă de grijă față de el, așa că fă-i culcușul cât mai natural și cât mai confortabil cu putință!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod