Mergi singură în călătorie? Samsung vine cu 7 sfaturi pentru călătoriile solo din această vară

Când vine vorba de călătorii, femeile din generația millennial sparg tiparele și decid să călătorească singure vara aceasta, dovadă stând cele 4.6 milioane de postări pe Instagram cu hasthtag-ul #solotravel . Pe fundalul avansului tehnologic, călătoriile pe cont propriu sunt acum mult mai ușoare, astfel încât femeile se bazează pe smartphone-ul lor, pe aplicațiile dedicate călătoriilor, pe care le pot folosi cu încredere atunci când călătoresc singure.

Locațiile alese de călătorii solo nu sunt printre cele mai populare în rândul turiștilor – asta deoarece milenialii caută să viziteze locuri cât mai neobișnuite și vizitate de un număr mic de turiști, în defavoarea locațiilor europene foarte populare în rândul turiștilor, așa cum e Roma, Londra sau Barcelona. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea vrea experiențe unice, nemaiîntâlnite, pe care să le arate oamenilor prin intermediul social media.

Pentru a explora acest trend și în România, Samsung a colaborat Anca Raluca Muresan, care a oferit câteva insight-uri valoroase despre cum călătoresc tinerii în 2019,  oferind sfaturi de călătorii pentru femeile care doresc să exploreze destinații mai puțin populare din Europa și să surprindă cele mai frumoase experiențe prin camera lui Samsung Galaxy S10+.



1. Învață 20 de cuvinte de bază din limba țării în care călătorești

Să știi câteva cuvinte sau fraze din limba țării pe care o vizitezi poate fi de mare ajutor. Ele te pot ajuta atunci când vrei să întrebi un localnic despre un loc anume, să ceri direcții sau când ai nevoie de orice fel de ajutor. Plus că oamenii te vor plăcea instant dacă văd că îți dai silința să le inveți cât de cât limba.

2. Fă-ți un calendar de postări

Vei vrea să împărtășești momente din călătorie cu prietenii, familia, dar și cu followerii tăi. În acest fel ții pe toată lumea la curent cu locurile pe care le vizitezi – poate că vei convinge pe câțiva să îți calce pe urme și să plănuiască o vacanță în locurile vizitate de tine. Fă puțin research înainte să călătorești și plănuiește din timp pozele pe care vrei să le postezi. Astfel vei avea un plan când ajungi acolo, vei ști unde să mergi și ce unghiuri să surprinzi.

3. Ia-ți 30 de minute pentru a nota evenimentele cele mai importante din fiecare zi

Atunci când călătorești, ești gata să experimentezi lucruri noi, să faci ceva ce poate în alt context nu ai face (să încerci mâncăruri noi, de exemplu).

Cum de cele mai multe ori ai parte de o mulțime de astfel de experiențe, o recomandare ar fi să îți scrii undeva impresiile la cald, ca mai apoi să poți să retrăiești acele momente. Galaxy S10+ are o versiune cu spațiu de stocare de 1TB – astfel că nu va trebui să te preocupe faptul că ai putea rămâne fără memorie.

4. Suprinde fiecare centimetru din fiecare oraș vizitat

Fiecare oraș vizitat înseamnă noi oportunități de fotografiere, noi secrete gata să fie dezvăluite. Aici te va ajuta camera ultra wide a lui Galaxy S10+, care dispune de un câmp vizual de 123 de grade, similar ochiului uman, astfel că va surpinde absolut tot.

5.Alege locuri mai puțin cunoscute

Marile orașe sau metropole sunt alese de marea majoritate a turiștilor, prin urmare vor fi și foarte aglomerate. Mergi înaintea trend-ului și alege destinațiile care nu sunt încă foarte cunoscute. Sugestii de astfel de locuri: Serbia, Muntenegru și desigur, România, care are multe de oferit.

6.

Călătorește ca un localnic

Deși să iei un taxi între două destinații este adesea cea mai ușoară și la îndemână variantă, unul dintre cele mai autentice modalități de a cunoaște orașul vizitat este să folosești cu încredere mijloacele de transport în comun. Astfel vei afla cum trăiesc cu adevărat oamenii din orașul respectiv și, în plus, vei vedea punctele de atracție din oraș.

7.Experimentează!

Dacă tot ești într-o țară nouă, înconjurată de oameni și de obiceiuri noi, de ce să nu experimentezi și când vine vorba de stilul de fotografie? Încearcă să surprinzi cât poți de bine mâncarea pe care o încerci, stilul oamenilor de pe stradă, clădirile care îți atrag atenția. Ce-ar fi să încerci niște unghiuri diferite?

Galaxy S10+ este partenerul perfect pentru călătorii solo. Cu specificații de top ale camerei, te ajută să surprinzi orice detaliu la rezoluție înaltă. Telefonul are cinci camere, inclusiv lentile ultra-wide, ceea ce înseamnă că există o cameră pentru orice împrejurare sau subiect de fotografiat.

În plus, specificații inteligente precum Shot Suggestions sau Live Focus te ajută să obții imagini cât mai complexe. Pentru a evidenția specificațiile de top ale camerei de pe S10+, Samsung a lansat o galerie online formată din poze realizate de influenceri, care au împărtășit cele mai reușite momente surprinse în București.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod