Masaj cu aromoterapie, soluția perfectă pentru reintrarea în activitate

Sărbătorile au trecut, însă cheful nostru de muncă se lasă încă așteptat. Parcă suntem la fel de obosiți ca înainte de sărbători. Este adevărat că nici stilul de viață pe care îl avem în timpul sărbătorilor de iarnă nu este foarte prietenos cu starea noastră de bine de după. Mâncare grea, lipsa somnului, petreceri multe, odihnă puțină. Trebuie să recunoști! Corpul se resimte, de aceea are nevoie de un stimulent. Masajul cu aromoterapie îți spune ceva?

Masajul cu aromoterapie, soluția perfectă pentru reintrarea în activitate. Nu o spunem noi, ci specialiștii maseuri care-ți recomandă să urmezi acest tip de tratament cel puțin o dată pe săptămână.


„Masajul cu aromoterapie ne ajută să ne relaxăm pentru că prin inhalarea diverselor esențe de parfum este stimulată funcția cerebrală. De asemenea, același tip de masaj poate fi folosit ca și tratament împotriva durerilor sau a depresiei, prin stimularea funcției cognitive pe baza aceluiași proces”, explică Dănuț Bujor, terapeut masaj cu bambus și aromoterapie.


„În centrul nostru de masaj, folosim o serie întreagă de parfumuri și arome, fiecare foarte bine orientate către nevoia fiecărui pacient în parte.

De exemplu, uleiul esențial de bergamotă este folosit pentru relaxarea sistemului nervos. Esența de eucalipt are eficiență demonstrată în cazul infecțiilor respiratorii, iar lavanda ete folosită în cazul pacienților care au probleme cu somnul.”, conchide specialistul.


3 dintre cele mai folosite esențe în timpul masajului cu aromoterapie


Pentru că, mai devreme, specialistul maseur a încerca să ne explice care sunt aromele cele mai folosite, ne-am gândit că ar fi interesant să facem un top 3 al celor mai eficiente uleiuri esențiale folosite în masajul cu aromoterapie.

Așa cum am stabilit împreună cu el, avem:


1. Uleiul esențial de bergamotă acţionează asupra sistemului nervos. Induce sentimentul de fericire, calmează simptomele premenstruale, precum şi pe cele asociate menopauzei, stimulează activitatea digestivă, îmbunătăţeşte funcţia respiratorie şi combate răul de mişcare.


2. Esența de eucalipt, eficientă în afecţiunile respiratorii, are puterea de a neutraliza o varietate de virusuri şi bacterii, calmează congestia. De asemenea, este recomandat pacienților care se confruntă cu dureri musculare sau articulare.

Interesant este faptul că, amestecat cu bergamotă, eucaliptul poate fi flosit împotriva virozelor și gripelor, des întâlnite în sezonul rece.


3. Lavandă înseamnă calmare. Insomnia, stările de anxietate, depresie, toate dispar dacă adăugaţi căteva picături de ulei esenţial în apa de baie sau apelaţi la un masaj uşor. În plus, uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi antiseptice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod