Making of – povestea iaurtului Danone

Iaurtul, consumat de mii de ani în întreaga lume, este recunoscut pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, vitalitate și longevitate. Puțini știu că, în fiecare zi, aproximativ 1 milion de iaurturi ies pe porțile fabricii de iaurt Danone din București și ajung atât pe piața din România cât și în alte țări europene.

Cu o istorie de aproape 100 de ani, care își are rădăcinile în Barcelona, Danone și-a început povestea în România acum 17 ani, odată cu primele iaurturi care au fost produse în anul 1999 în București.

Este unul din momentele de care primii angajați își aduc aminte cu emoție – primele iaurturi, al căror proces de fermentație a fost vegheat cu strictețe o noapte întreagă.

Te invităm pe 9 iulie la fabrica Danone din București să descoperi ce se întâmplă în culise, care sunt etapele de transformare a protagonistului nostru, din lapte proaspăt de cea mai bună calitate, preluat de la fermierii români. Vei afla în cât timp ajunge laptele la fabrică și în ce condiții, prin ce etape de testare trece, ce presupun procesele de pasteurizare și fermentare, cum se pot obține iaurturi cu diferite procente de grăsime, cum are loc fermentarea, cum sunt ambalate și transportate iaurturile către cele 10.000 de magazine din țară sau la export.

Iată câteva dintre calitățile pentru care iaurtul a ajuns renumit:
- sursă valoroasă de proteine bune pentru toate țesuturile, inclusiv mușchii
- bacterii lactice (cele care transformă laptele în iaurt) importante în menținerea echilibrului florei intestinale, gardian al sănătății organismului
-  sursă de minerale (calciu, fosfor, potasiu, zinc), dar și vitamine
- sursă alimentară naturală de calciu, necesar pentru dezvoltarea și menținerea oaselor, pentru activitatea musculară și nervoasă, dar și în alte procese fiziologice din organism
- este mai ușor digerabil decât laptele, bacteriile lactice consumând o parte din lactoza din lapte
-  este bogat în nutrienți esențiali și are puține calorii, motiv pentru care ocupă locul 2 în topul alimentelor sănătoase, după legume și fructe

Mușchii, organele interne, pielea, dinții, sistemul osos, digestiv sau nervos, toate beneficiază de nutrienții valoroși din iaurt.

Si pentru ca povestea nașterii iaurtului Danone este una ce merită auzită, Danone te asteapta in fabrica Danone unde ghizii, angajați Danone, vor fi gazdele tale timp de o oră. Înscrierile se pot face până la data de 8 iulie accesând formularul de pe site-ul danone.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod