Lupul Wolfgang îi ajută pe cei mici să gestioneze anxietatea, într-o nouă serie pentru copii de la Curtea Veche Publishing

După succesul internațional, „Feel Brave” de Avril McDonald, seria de cărți care îi ajută pe cei mici să gestioneze emoțiile mari, a fost lansată în România de către Curtea Veche Publishing sub titlul „Colecția Lupului Wolfgang”. Avril McDonald a studiat timp de 8 ani cea mai bună formă de a spune povești în așa fel încât cei mici să învețe că toate emoțiile sunt firești și pot fi controlate.

Personajul principal este un lup prietenos, diferit de alte animăluțe – Wolfgang - care locuiește în pădure cu o prietenă pisică – Catreen. Viața lor e plină de prieteni, dar și de întâmplări neprevăzute, în care cei mici se pot regăsi cu ușurință.

Seria le arată copiilor cu vârste între 4 și 7 ani că nu e nicio problemă în a fi diferit și că orice moment tensionat are o rezolvare. Fiecare dintre cele cinci volume abordează o anumită emoție:

•    Cum să îți faci prieteni - o pledoarie pentru iubire și bunătate – „Haina colorată a lupului”;
•    Încrederea în sine (și gestionarea momentelor de excludere dintr-un grup)  - „Lupul nu-i invitat”;
•    Schimbarea celor din jur și suferința după pierderea cuiva apropiat – „Marele lup”;
•    Anxietate și teamă (cum ar fi cea de întuneric) – „Lupul și monstrul din umbră”;
•    Cum să scapi de griji – „Lupul și puiul de dragon”.

Am avut primul meu atac de panică la 8 ani, când nu îmi fusese spus nimic despre probleme de anxietate sau măcar despre sănătatea mintală.

A fost abia mulți ani mai târziu când am aflat ce înseamnă. […] Asta mi-a hrănit curiozitatea legată de conexiunea dintre minte și trup și am descoperit tehnici grozave care m-au ajutat să învăț despre programarea neuro-lingvistică (NLP) și despre terapia comportamentală cognitivă (CBT). […]  Atunci m-am întrebat de ce nu ne învață aceste strategii încă din copilărie. […] Totul a coincis cu momentul în care fiica mea a avut primul ei coșmar și, să o învăț să scape de el, a fost foarte la îndemână pentru mine, cunoscând tehnicile cu care am reușit și eu să-mi controlez anxietatea. Mi-am dat seama că aș putea ajuta și alți copii, prin crearea unor povești sau poezii care să deschidă conversații și să livreze strategii simple și puternice despre cum să gestionezi astfel de situații.
Așa s-a născut Feel Brave!
”, declară Avril.

Pe lângă succesul răsunător pe care l-au avut poveștile lupușorului Wolfgang, programul cu același nume implementat în școli pentru dezvoltarea inteligenței emoționale la copii se bucură de reușite remarcabile. Acesta a pornit din Noua Zeelandă, țara de origine a autoarei. "Avem acum peste 250 de școli ce beneficiază de program în 10 țări, 70.000 de copii implicați în acest proiect ce crește în fiecare zi.  Rezultatele de până acum arată o creștere de 15% per total în încrederea în sine, optimism și abilitatea de a găsi un răspuns, ceea ce mă surprinde chiar și pe mine. Am visat la un impact pozitiv, dar niciodată nu m-am gândit că ar putea să aibă o turnură atât de importantă în școli.

Colecția Lupului Wolfgang poate fi achiziționată direct de pe curteaveche.ro sau din librării, la pachet sau individual.

Fiecare volum costă 33 de lei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod