Japoneza, cea mai exotică limbă străină în tendinţe

Sakura, prima şcoală de japoneză din România, promovează studiul limbii, dar şi explorarea culturii şi a civilizaţiei prin programe turistice şi tabere de studiu în Japonia. Îmbunătăţirea funcţionalităţii creierului şi a modului în care gândim, dezvoltarea abilităţilor multi-tasking şi a memoriei, dar şi creşterea atenţiei şi a creativităţii, prin explorarea unei culturi noi şi fascinante, sunt pricipalele beneficii ale învăţării limbii japoneze.

Efectele pozitive ale învăţării unei noi limbi nu apar doar la copii.

Cele mai recente cercetări arată că studiul unei limbi străine aduce îmbunătăţiri în gândire şi poate schimba modul în care este percepută lumea, indiferent de vârsta la care este învăţată.

Autenticitatea şi exotismul culturii japoneze atrage din ce în ce mai mulţi români. Astfel, din 2011 peste 1.500 persoane au urmat cursurile Sakura. Cei care optează pentru cursurile de japoneză sunt preponderent elevi şi studenţi pasionaţi de limba sau cultură (manga), cu vârste cuprinse între 7 – 25 de ani. De-a lungul timpului, şcoala a avut cursanţi începând cu vârsta de 5 ani şi până la peste 60 de ani.

Şcoala de japoneză cuprinde 5 tipuri de cursuri, dintre care cele mai căutate sunt: cursurile de grup, cursurile individuale şi cursurile adresate copiilor, care le includ pe cele de limbă, cursurile de vară şi pe cele de manga. Modulele de studiu sunt realizate folosind metode de predare japoneze, care presupun un grad ridicat de interactivitate (jocuri de vocabular, conversaţie, cultură şi civilizaţie) şi sunt coordonate de un profesor nativ japonez.

Un program interdiscipilnar de limbă şi civilizaţie dedicat copiilor este organizat în fiecare vară în parteneriat cu  Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti.

Şcoala de vară Sakura include, pe lângă modulul de limba japoneză şi atelierele de conversaţie, şi ateliere culturale japoneze (manga, origami, kirigami), ateliere de nutriţie sau de dezvoltare personală.   

Inspirate de pasiunea elevilor şcolii pentru limba şi civilizaţia japoneză, Sakura organizează şi programe turistice care explorează Japonia şi viaţa de zi cu zi a locuitorilor. Excursiile sunt organizate în grupuri mici, de maxim 8 persoane, ghidate de cunoscători ai culturii şi limbii japoneze şi sunt personalizate în funcţie de hobby-urile şi pasiunile participanţilor legate de Japonia.
Anual sunt organizate trei programe turistice (aprilie, august şi decembrie).

În luna august este organizată Tabăra de vară Sakura, o opţiune originală în care studiul limbii japoneze este îmbinat cu vizitarea celor mai importante obiective turistice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod