Inteligenţa. Scurt istoric

In colectia Psihologia pentru toti a Editurii Trei a aparut o noua carte despre un subiect de maxim interes: Inteligenta, scrisa de psihologii americani Anna T. Cianciolo si Robert J. Sternberg.
In colectia Psihologia pentru toti a Editurii Trei a aparut o noua carte despre un subiect de maxim interes: Inteligenta, scrisa de psihologii americani Anna T. Cianciolo si Robert J. Sternberg.

Aceasta carte se adreseaza cititorilor interesati sa cunoasca mai multe despre inteligenta, fiind scrisa de o asemenea maniera, incat sa poata fi usor inteleasa si de catre nespecialisti. Ea ofera totodata informatii valoroase studentilor de la psihologie si pedagogie. Prezenta lucrare poate constitui o lectura suplimentara la cursurile despre aptitudinile umane sau de istorie a psihologiei.
- Autorii

Care este natura inteligenţei umane? Cum se poate măsura? Poate fi educată sau depinde exclusiv de moştenirea genetică? Anna Cianciolo şi Robert Sternberg oferă un istoric concis şi bine sistematizat al modului în care psihologii au folosit instrumentele ştiinţifice pentru a răspunde acestor întrebări. Cartea descrie cele mai uzitate teste de inteligenţă, discută diferitele faţete ale inteligenţei (inclusiv din perspectiva sociologică şi antropologică) şi prezintă recentele dezbateri asupra diferenţelor de QI dintre sexe şi rase.

Această carte se adresează cititorilor interesaţi să cunoască mai multe despre inteligenţă, fiind scrisă de o asemenea manieră, încât să poată fi uşor înţeleasă şi de către nespecialişti.
Ea oferă totodată informaţii valoroase studenţilor de la psihologie şi pedagogie. Prezenta lucrare poate constitui o lectură suplimentară la cursurile despre aptitudinile umane sau de istorie a psihologiei.
Autorii

Conceptul de „inteligenţă" nu poate fi înţeles în lipsa unei cunoaşteri minimale a istoriei sale. Cartea de faţă aduce tocmai această perspectivă vitală şi spicuieşte cu multă pricepere trăsăturile esenţiale ale teoriei inteligenţei, asamblându-le într-un mod care, deşi pare enciclopedic, este totodată uşor accesibil, chiar şi pentru un cititor neexperimentat.
Michael E.
Martinez, University of California, Irvine

Cuprins:

Prefaţă

1 Natura inteligenţei
2 Măsurarea inteligenţei
3 Educarea inteligenţei
4 Bazele genetice şi de mediu ale inteligenţei
5 Diferenţele intergrupale de inteligenţă

Concluzii finale
Bibliografie

Autor: Anna T. Cianciolo, Robert J. Sternberg
Colecţia: Psihologia pentru toti
Editura Trei
Preţ: 29.00 lei
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod