Înghețata, deliciul răcoros și sănătos

Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, niciun desert nu poate fi mai savuros decât o înghețată răcoritoare. De la mic la mare, toată lumea o iubește, și pe bună dreptate - gustul irezistibil, aromele parfumate și consistența cremoasă te cuceresc de la prima mușcătură!

Dacă te abții, însă, de la acest deliciu de teamă că ți-ar putea pune silueta în pericol sau le interzici copiilor să o consume crezând că este nesănătoasă, află că adevărul e la polul opus! Nu numai că este un răsfăț pentru papilele gustative, dar înghețata are și numeroase beneficii...gustoase pentru sănătate.

În primul rând, are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că o să îți fie mai puțină foame după ce o mănânci. Zahărul se eliberează lent din compoziția acesteia, iar senzația de sațietate durează mai mult decât în cazul unui aliment cu indice glicemic crescut.

Datorită absorbției lente, furnizează treptat organismului nutrienții necesari într-o formulă ușoară și echilibrată, care satisface atât dorința de dulce cât și nevoia de energie.    

Potrivit nutriționiștilor, înghețata calmează sistemul nervos, dă o stare de bine și înlătură cu ușurință stresul cotidian, datorită conținutului bogat în calciu și magneziu. Gustul delicios și consistența cremoasă stimulează o zonă specială din creier și acționează asupra centrilor plăcerii, contribuind la eliberarea de endorfină.
Laptele, un ingredient important pe care îl regăsim în înghețată, conține aminoacidul L-triptofan, un tranchilizant natural care relaxează sistemul nervos și ia parte la sinteza serotoninei, supranumită și „hormonul fericirii”. Mai mult, triptofanul ajută organismul să asimileze vitamina B3, necesară pentru funcționarea optimă a sistemului nervos. Binedispune-i pe toți cei dragi cu înghețata Malgra disponibilă într-o varietate de sortimente: fructe de pădure și iaurt cu sirop și pulpă de fructe de pădure, ciocolată cu sirop și cireșe amarena, vanilie cu sos și bucăți de caramel sau tiramisu cu bucăți de ciocolată belgiană și sos de cafea.    

Înghețata Alpin este bogată în vitaminele A, B6, B12, C, D, E și K, dar și în tiamină, riboflavină și niacină.
Mai mult, se pare că o dietă bogată în înghețată cu conținut normal de grăsimi reduce riscul apariției infertilității la femei. Un motiv în plus pentru femei să o consume este faptul că mineralele din înghețată combat simptomele sindromului pre-menstrual.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod