Gustul untului Koliba

Renumita pentru produsele lactate de foarte buna calitate, Slovacia se remarca printr-o gastronomie cu totul surprinzatoare. Bryndzove pirohy, galuste din cartofi si branza sarata de oaie, este unul dintre delicioasele preparate apreciate de localnici si de straini deopotriva.
In Romania, produse lactate slovace de foarte buna calitate si foarte gustoase - diverse tipuri de branza de oaie, capra sau vaca, afumate sau neafumate, cascaval sau unt traditional, pot fi gasite in hipermarketuri de la fabrica de lapte Koliba, din Hrinova.

Galuste umplute cu branza (Bryndzové pirohy)

Ingrediente:  600 g cartofi;  200 g faina; 50 g faina; 1 ou; 250 g branza de oaie; 150-200 g sunca afumata; 150 g cartofi fierti; 250 ml smantana; 100 g Gustul untului Koliba; Arpagic sau ceapa.

Preparare

Se pun cartofii necuratati la fiert.
Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca 50 g Gustul untului Koliba cu un pic de sare, 250 g branza de oaie, ceapa tocata, o lingura de smantana si sunca afumata.

Se curata cartofii fierti si se dau prin razatoare, se amesteca cu ou si faina si se framanta aluatul. Se lasa apoi la dospit. Intre timp se toaca sunca, se pune la prajit si se marunteste ceapa verde. Aluatul obtinut se imparte in bucati mici egale si se intind cu facaletul. Cu o lingura se pune compozitia pregatita in centrul fiecarei bucati de aluat si se infasoara, avand grija ca marginile sa fie bine lipite apasand cu furculita.
Se pun apoi la fiert in apa cu sare timp de 6 minute. Se servesc impreuna cu sunca prajita, tocata marunt, smantana si ceapa maruntita.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod