Greșelile pe care le fac părinții când își învață bebelușii să înoate

Ela Crăciun își învață copilul să înoate încă din primele luni de viață apelând la un instructor de educație acvatică. De la acesta a aflat câteva reguli elementare care îi ajută pe cei mici să nu deprindă frică de apă și să învețe să se simtă în largul lor atunci când înoată.

 „Micuțul Nicholas s-a împrietenit rapid cu apa odată cu lecțiile urmate chiar în cada plină cu apă a casei. Ela Crăciun a filmat lecția de înot și a aflat de la instructor informații extrem de utile pentru toți părinții care își doresc copii sănătoși și energici.Facem băiță o dată, de două ori maxim, pe săptămână și încercăm să ne și jucăm sau să facem exerciții care îl ajută pe Nicholas să își dezvolte abilitățiile și sistemul muscular, nu doar să-l săpunim.
În video o să-l vedeți și pe Alex Giurgi, instructor de educație acvatică care ne-a vândut niște ponturi foarte interesante.
Până acum nu l-am dus la piscină sau bazin de înot, dar am început cu aceste ședințe care sunt atât educative cât și distractive. Nicholas adoră să apa, nu am avut probleme, dar dacă aveți un bebeluș care plânge în apa sau care nu se dă în vânt după momentul băiței, o să vedeți că Alex are câteva sfaturi care vă vor fi de folos. E important să udăm copilul pe căpuț încă de la început, întotdeauna din spate spre față și să vorbim mult cu el, să-i povestim ce se întâmplă și să-l încurajăm.Dacă în primele luni îl lăsam mai mult pe soțul meu să se ocupe de aceste momente, pentru că mi se părea că Nicho e prea fragil, acum nu mai am astfel de problemele și am scăpat de emoții, așa că băița e unul dintre momentele noastre preferate”
, a scris Ela Crăciun pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

Instructorul Alex Giurgi explică pe scurt ce ar trebui să știe părinții atunci când vor să îi obișnuiască pe cei mici cu apa.

“Copiilor nu le este frică de apă în mod natural.
Frica se dobândește odată cu temerile părinților și cu dorința lor de a-I proteja. În acest mod se pot dezvolta fobiile de apă la cei mici.Când îi așezăm în cadă, nivelul apei trebuie să treacă de piept, iar temperatura să fie în jurul a 32 de grade Celsius. Îi udăm pe cap din abundență, din spate în față, pentru a se obișnui cu apa. Ei pot intra și cu urechile în apă, fără teamă, pentru că urechea are un sistem special de eliminare a apei. Nu fac otită.Dacă stă în poziție orizontală, îi ținem mâna pe burtă doar ca punct de sprijin pentru ca ei să își poată mișca în voie mâinile și picioarele.Când îi asezăm pe spate este important să îi coborâm ușor cu urechile în apă.
La început nu o să le placă pentru că au senzația că se înfundă urechile, dar o sa accepte ușor-ușor.
Dacă începem lecțiile la 3 săptămâni, este recomandat să îi ținem 15-20 de minute. Apoi, mărim timpul de stat în apă. De la șase luni pot merge la un bazin specializat pentru bebeluși. Dacă plânge în apă, intrăm alături de ei și zâmbim la fiecare mișcare. Nu trebuie să părem panicați”
, a declarat Alex Ciurgi.
 
Instructorul de educație a oferit și alte sfaturi utile pentru părinți în cadrul filmării postate de Ela Crăciun pe blogul ei și pe canalul de YouTube.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod