Generația căutătorilor: KISS FM şi DesignThinkers Academy dau voce milenialilor

Milenialii, născuți între anii 1980 și 2000, reprezintă unul dintre cele mai versatile și reprezentative segmente de audiență. Kiss FM a stat de vorba timp de 2 ani cu aceasta generație de tineri, din curiozitatea și dorința de a înţelege mentalitatea și modul de abordare al acestora.

Și cum altfel ar fi putut sta de vorba cu acești tineri, dacă nu prin intermediul unei comunității online de cercetare? Coordonată în colaborare cu specialiștii de la Exact şi WaveTree0, inițiativa a fost derulată pentru a afla insight-uri importante despre modul în care milenialii s-au dezvoltat ca indivizi, dar și ca obiceiuri de consum.

Răspunsurile milenialilor au condus la studiul realizat de Exact şi WaveTree0, și anume booklet-ul intitulat „Milenialii: Generația Căutătorilor”: o sursă solidă de informații despre profilurile acestei generații în România.
Astfel, prin intermediul platformei de studiu, susținută de Kiss FM pe toată perioada de derulare a studiului (2 ani),  au fost descoperite patru tipuri de mileniali: Căutătorul de Stabilitate (27%), Căutătorul de Conexiuni (26%), Căutătorul de Originalitate (14%), Căutătorul de Succes (13%).

Cu scopul de a pune în practică informațiile relevante despre mileniali, Kiss FM a organizat un workshop care a adus la aceeași masă profesioniști din multiple domenii precum Marketing, Comunicare, HR, FMCG, Banking, Telecom, Retail, Pharma, dar și din Media și Publicitate.

Insight-uri relevante despre implicarea și eficiența milenialilor, responsabilitatea față de tradiții, loialitatea față de angajatori sau obiceiurile lor de consum au fost materia prima a workshop-ului. Pe baza insight-urilor, participanții au replicat căutarea milenialilor într-un exercițiu creativ,  folosind tool-urile globale puse la dispoziţie de DesignThinkers Academy, partenerul strategic Kiss FM în acest demers.


De la școala DesignThinkers, Thomas de Bresser (Senior Service Designer DesignThinkers Group Amsterdam) și Lăcrămioara Loghin (co-fondator DesignThinkers Academy Bucharest) au pus la lucru inovația și inspirația participanţilor.

Workshop-ul a deschis dialogul între participanții creativi și participanții pragmatici, iar ideile generate în urma acestuia au demonstrat încă o dată complexitatea acestei generaţii, denumită cu această ocazie și „Generația Căutătorilor”. De ce generația căutătorilor? Pentru că e una dintre primele generații care a început să pună întrebări „incomode”, să exploreze și să caute răspunsuri din mai multe surse, atât offline, cât mai ales online; este generația care explorează și caută să aplice și să dezvolte noi trenduri.  

La nivel global, DesignThinkers Academy propune soluții utilizate de companii precum Google, Nike, Coca-Cola, MasterCard, Philips, iar începând din 2018 își extinde prezența în Europa de Est, prin deschiderea unei subsidiare în România.
Evenimentele sub acest concept au început să se desfăşoare din primăvara acestui an.

DesignThinkers Academy este o organizație globală fondată în Olanda și are sediul central în Amsterdam. Încă de la înființare și-a propus să abordeze provocărilor de business dintr-o perspectivă centrată pe oameni și pe dezvoltarea capacității de a crea un impact pozitiv.

Exact şi WaveTree0 a pus la dispoziție specialiștii în studii de piață, la rândul lor reprezentanţi ai generaţiei millennials: Denisa Apreutesei (Senior Qualitative Researcher în cadrul Exact Business Solutions) și Adina Manta (Online/ Offline Research Lead în cadrul WaveTree0).

Kiss FM este de 10 ani radioul numarul 1 în România. Kiss FM are o audiență zilnică de 2,5 milioane de ascultători la nivel național, targetul principal fiind ascultătorii din generația millennials.
Alături de Kiss FM, din același grup media – AG Radio Holding – mai fac parte Magic FM și Rock FM, precum și televiziunile muzicale Kiss TV, Magic TV, Rock TV și publicația online unsitedemuzica.ro.  Mai multe informații despre DesignThinkers Academy Romania sunt disponibile aici: designthinkersacademy.com/bucharest/
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod