Găteşte cu stil într-o bucătărie cameleonică

Dintotdeauna, bucătăria a fost spaţiul care aduce familia împreună: gătim, râdem, povestim toate cele întâmplate de-a lungul zilei. În bucătărie, îi găsim pe toţi cei dragi şi, din dragoste pentru ei, dorim să-i surprindem cu cine sănătoase şi sofisticate, mai ales că show-urile culinare ne provoacă din ce în ce mai tare să experimentăm în bucătărie.

Stilul nostru de viaţă se schimbă pe zi ce trece, iar acest lucru se vede şi în bucătărie. Suntem din ce în ce mai atenţi la ce mâncăm şi la ce le pregătim celor dragi. Chefi renumiţi ne dau sfaturi pentru cine rapide şi sănătoase, iar preferatele lor plite cu inducţie încep să se regăseasca mai nou şi în casele noastre.

Aşa cum suntem pasionaţi de ultimele trend-uri gastronomice, iar condimentele orientale şi ultimele gadget-uri în materie de cooking ne răsfaţă rafturile din bucătărie, un design cool ar trebui să se regăseasca în topul preocupărilor noastre de acasă.

Cum în bucătărie petrecem foarte mult timp, ne dorim ca aceasta să fie cât mai plăcuta şi comodă, să ne reprezinte şi, tocmai de aceea, acest spaţiu se transformă dintr-un loc de gătit într-un spaţiu de design. În ultimii ani, producătorii de plite cu inducţie au început să creeze modele ce urmăresc nu numai funcţionalitatea, ci şi detaliile legate de stil şi confort. Continua inovaţie în designul plitelor trebuie însoţită însă şi de un corespondent pe perete.

Faianţa pictată devine astfel decorul ideal pentru plita din bucătărie.

Decorurile artistice din faianţă pictată pentru bucătărie prezentate de Cameleonia reprezintă o noutate absolută în designul interior din România. Inovaţia se transpune în decoraţiuni şi produse de lifestyle unice, care îţi oferă şansa să explorezi experienţe inedite, în timp ce pregăteşti masa alături de cei dragi. Deşi tehnica dăinuie de sute de ani, ai libertatea să optezi pentru motive şi simboluri din trend-urile actuale. În bucătăriile urbane se remarcă tendinţa minimalistă, de a pune un detaliu cromatic într-o zonă limitată din bucătărie, cel mai adesea 80x60 cm, evitând placarea  pereţilor cu faianţă până în tavan.

Plita din sticlă are culoarea neagră, iar decorul propus  este plin de culoare. Astfel, cele două se pun în valoare reciproc. În bucătăriile deschise, un astfel de decor reuşeşte să capteze până şi atenţia oaspeţilor din living.

Dacă până nu demult, stilul faianţei se alegea în aceeaşi linie cu stilul bucătăriei: contemporan, rustic, sau clasic, designerii de astăzi mixează stilurile, tocmai din dorinţa de a crea spaţii personalizate, care să confirme stilul de viaţă al proprietarului locuinţei. Astfel, apar combinaţii deosebite, de inox cu lemn sau granit, plite, hote şi frigidere din sticlă neagră cu faianţă pictată, pentru a crea spaţii exclusiviste şi, în acelaşi timp, primitoare.

 

O altă tendinţă definitorie în bucătărie vizează mixul tehnologiilor high tech cu materiale clasice sau hand made. Cameleonia oferă posibilitatea ca decorul din faianţă să fie personalizat. Astfel, se poate alege fie un decor propus în cataloage, fie se poate picta un model propus de către designer-ul de interior. Orice decor ai alege, bucătăria cameleonică este locul în care întreaga familie este fericită.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod