Gargantua D’oro sărbătoreste gastronomia franceză la Goût de France

Gargantua D’oro,  unul dintre cele mai elegante și rafinate restaurante din București, participă și anul acesta la Goût de France, un eveniment unic dedicat gastronomiei franceze, care are loc pe 21 martie la nivel internațional.
Chef Lucian Horotan, maestru internaţional în gastronomie, a creat pentru această ocazie un meniu special, care a fost validat de un comitet internațional de selecție format din mai mulți chefi. Acești specialiști au avut misiunea de a evalua coerența și calitatea meniurilor propuse de către fiecare restaurant înscris, în zona sa geografică, ceea ce este o confirmare a calității muncii echipei Gargantua D’oro.

Anul acesta, peste 3.000 de restaurante din 150 de țări participă la Goût de France, un eveniment organizat la inițiativa celebrului chef Alain Ducasse și a Ministerului francez al Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale, cu scopul de a arăta cum se trăiește “a la francaise” și cum gastronomia este un veritabil limbaj diplomatic.
Nouă restaurante românești – dublu aproape față de anul trecut – din București, Timișoara și Sibiu, se regăsesc printre cele 3.000 de nume care vor să demonstreze ce înseamnă tradiția și inovația în gastronomia franceză, cum inspiră ea și cum schimbă lumea.

Anul acesta, pentru prima dată, regiunea Nouvelle Aquitaine din Franța se află în centrul atenției, fiind sărbătorită pentru vinurile și băuturile spirtoase care se fabrică aici, dar și pentru cele 210 etichete de confirmare a calității, originii și denumirilor produselor, care fac din ea prima regiune culinară din Hexagon.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod