Fa loc respiratiei proaspate in ciuda halitozei

Ai fi poate mirata sa afli cate persoane se plang de respiratia urat mirositoare a celor cu care intra in contact fara ca acestia din urma sa-si dea seama macar.
 
Numita si halitoza, o invinuim pentru jena, disconfortul, neplacerile si indepartarea celor cu care intram in contact. De fapt, chiar persoana ce sufera de halitoza este vinovata pentru respiratia mirositoare, dar aceasta inseamna ca are puterea sa o indeparteze. 
 
Afla cele 5 cauze ale halitozei:
Boli gingivale. Respiratia urat mirositoare sau un gust rau în gură poate fi, de asemenea, unul dintre semnele de avertizare ale bolilor gingivale, cauzate de placa.
Rezolvarea sta in mainile unui dentist bun care va gasi cea mai buna solutie pentru fiecare caz in parte. Dr. Alexandru Georgescu, medic dentist specialist in parodontopatie la clinica DENT ESTET recomanda tratarea afectiunilor gingivale inca din stadiul timpuriu, evitand astfel parodontoza si riscul pierderii dintilor in timp.

Afectiuni medicale. Unele boli au simptome legate de respiratia urat mirositoare. Infectii ale sinusurilor sau plamanilor, bronsite, diabets si unele boli hepatice sau renale pot fi asociate cu respiratia urat mirositoare.
In acest caz, echipa DENT ESTET recomanda cu tarie pacientului sa vizitaze urgent medicul generalist primar. 

Uscaciunea gurii. Acest lucru se produce atunci cand fluxul de saliva scade si poate fi cauzata de medicamente diferite, problemele glandei salivare sau respiratie continua prin gura. Fara suficienta saliva, particulele de alimente nu sunt curatate suficient. Daca suferiti de uscaciunea gurii, medicul dentist va poate prescrie saliva artificiala, sugera folosirea bomboanelor fara zahar sau creste aportul de lichide.

Fumatul si tutun.
In plus fata de patarea dintilor si de a fi daunator sanatatii, tutunul iti poate cauza si respiratia urat mirositoare. Tutun reduce abilitatea de a gusta alimente si irita tesutul gingival. Utilizatorii de tutun sunt mai susceptibile de a suferi de boli ale gingiilor si sunt la risc mai mare de a dezvolta cancer oral. Daca fumati, cereti-i medicului dentist sfaturi pentru renuntarea la acest obicei.

Alimentatia. Ceea ce mananci afecteaza aerul pe care il expiri, cum ar fi usturoiul sau ceapa. Dacă nu te speli pe dinți zilnic, particulele de alimente pot rămâne în gură, iar colectarea bacteriilor poate cauza respiratie urat mirositoare.
De asemenea, cei care tin dieta pot dezvolta halitoza din cauza consumului rar de alimente. In acest caz, trebuie consultat un nutritionist. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod