Evaluarea Națională la clasele primare - De ce le e frică elevilor și cum să descurajăm anxietatea de performanță

Evaluarea Națională la clasele primare a început, iar elevii susțin primele examene importante din viața lor. Specialiștii Intuitext în educație oferă o perspectivă inedită pentru a nu induce anxietatea de performanță în acest punct al parcursului lor școlar.

Prin intermediul testelor administrate la finalul clasei a II-a și a IV-a elevii au ocazia să demonstreze că au dobândit numeroase cunoștințe și că pot aplica ceea ce au învățat pentru rezolvarea unor situații concrete din viața de zi cu zi.
 
Ce greșesc cadrele didactice și părinții atunci când elevii percep examenele sau lucrările de control în mod negativ
Testarea Națională provoacă o oarecare neliniște în rândul unor elevi. Această neliniște derivă din presiunea constantă și de durată exercitată de unii părinți, care nu au înțeles rolul evaluării, ca parte integrantă a procesului de predare-învățare-evaluare.



De asemenea, sunt părinți care, din dorința de a crea o motivație în plus pentru activitatea de învățare a copilului, îi prezintă acestuia evaluarea ca pe un fel de „sabie a lui Damocles” care planează zi de zi asupra micului școlar.

Smart learning sau pregătirea CORECTĂ pentru Evaluarea Națională
Pregătirea de zi cu zi a elevilor constituie, în același timp, și o pregătire pentru Testarea Națională. Cunoștințele, competențele și capacitățile dobândite de micii școlari pe parcursul primelor clase primare constituie „materia primă” pentru conceperea itemilor de evaluare din cadrul testării.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod