Eturia:7 sfaturi pentru o vacanța exotică reușită

Urmarind dinamica turistica la nivel national observăm că destinațiile extraeuropene câștigă teren in fața destinațiilor consacrate și sunt din ce in ce mai solicitate.

În fiecare an, numarul turistilor români care aleg plaje exotice sau destinatii foarte îndepărtate crește. Astfel, urmând aceasta direcție observăm că trendul în turism se bazează din ce în ce mai mult pe experiențe, senzații și locuri noi, in destinații cât mai răsunătoare și exotice. Sunt multe lucruri pe care este bine să le iei în considerare când te decizi să mergi într-o destinație exotică, particularități ce iți vor permite să petreci o vacanța reușită. Daniela Shah, coproprietar Eturia iți dezvăluie ce trebuie să faci ca să ai o vacanța exotică reușită:

1.    Cel mai important lucru pe care te sfatuiesc sa il ai in vedere atunci când vrei să pleci în vacanță intr-o destinație exotică este clima.

Este important sa întrebi consultantul tău de vacanță care este sezonul cel mai potrivit de mers în destinația pe care o alegi pentru sejurul tău pentru a nu avea surprize neplăcute. De exemplu să  ții cont de sezonul uraganelor în Caraibe (septembrie și octombrie) sau lunile iulie și august în Orientul Mijlociu, când temperaturile sunt foarte ridicate, iar acestea pot duce la crearea unui disconfort sporit.

2.    Pentru a te putea bucura de experienta unei vacanțe exotice, trebuie sa deții toate informațiile importante despre destinația pe care urmează să o vizitezi.
Te organizezi mult mai bine daca stii prețurile și taxele locale sau restricțiile impuse de religie. Sunt destinații unde consumul de alcool este interzis și trebuie respectate anumite rigori vestimentare sau țări unde mâncarea este total diferită de a noastră. De asemenea, e important să citești ce informații îți dă agenția cu care călătorești, astfel nu riști să ai parte de neplaceri culturale, sociale, de protocol sau chiar de securitate și siguranță.

3.    Nu uita! Anumite tari exotice solicită viza, iar conditiile de obtinere sunt diferite, in consecinta este indicat să cunosti aceste informatii din timp.
Cu siguranta vei avea nevoie de mai multe documente pentru a respecta toate reglementarile vamale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod