Ela Crăciun te învață cum să scapi de pesticidele de pe fructe și legume, simplu, acasă

Ela Crăciun vine din nou în ajutor cu sfaturi practice pentru o viață sănătoasă, iar, de această dată, ne oferă trei metode prin care putem elimina chimicalele și pesticidele cu care pot fi stropite fructele și legumele pe care le cumpărăm din comerț. Din fericire, metodele abordate de vedetă sunt la îndemâna oricui, reprezentând ingrediente pe care aprope oricine le are în bucătărie: oțet și bicarbonat de sodiu.

Ela Crăciun prezintă procedurile prin care se elimină chimicalele prin intermediul unei filmări postată pe blogul ei.

“Copiii mei sunt fani ai fructelor si ai legumelor.

Minim două mese de legume și fructe consumate zilnic înseamnă garanția unui organism sănătos și viguros. În teorie, pentru că, în practică, realitatea este modificată semnificativ de substanțele chimice menite să le potențeze acestora creșterea: pesticidele și erbicidele. Nitrați, azotați, fosfați, sunt hrană pentru plante și otravă pentru organismul uman. Și, cu știință sau fără știință, ne-o administrăm zilnic, dacă nu am învățat încă să ne protejăm. In mod surprinzător, nu microbii de pe fructe și legume reprezintă marea problemă, ci pesticidele și chimicalele cu care au fost stropite pentru a crește mari, frumoase și să țină dăunătorii deoparte.
Avem grijă de farfurii și veselă, le spălăm de atâtea ori, deși le ținem în dulap, da mâncăm un măr doar după ce îl ștergem pe tricou sau după ce îl trecem 10 secunde prin apă. Sunt trei soluții simple, testate, pentru această problemă: 1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialiștim este să spălați fructele și legumele cu un amestec de oțet și apă. O parte oțet la patru de apă. Lăsăm fructele în lichiddul acesta câteva minute; 2. Punem bicarbonat de sodiu, suc de lămâie în apă.
Lăsăm amestecul să acționeze 5 minute asupra fructelor și legumelor; 3. Ultima soluție, este mai radicală și mai controversată: de a îndepărta, pur și simplu, coaja, chiar dacă aceasta conține cei mai mulți nutrienți ori pentru a fierbe mult fructele și legumele
”, spune Ela Crăciun.

Ela Crăciun este realizatoarea emisiunii Numai de bine și blogger cunoscut, site-ul său, www.elacraciun.ro, fiind unul din cele mai citite din România, cu peste 1 milion de cititori la activ.


 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod