Ela Crăciun te învață cum să faci paste curcubeu pentru cei mici

Ela Crăciun a descoperit o metodă de a face pastele mai interesante și mai apetisante pentru copiii ei.  Vedeta, cunoscută în blogosferă și ca Super Mom, a învățat cum se prepară pastele colorate, denumite paste curcubeu, care sunt și arătoase, dar și sănătoase.

Cantitatea normală de paste ce pot fi consumate fără să ne aflăm în vreun pericol la o masă este de aproximativ 3 linguri. Pastele ar putea fi fără niciun dubiu vedetele pachețelului ideal pentru copilul care urmează să plece la școală.

Și vor fi și mai sănătoase dacă sunt acompaniate de carne slabă, pește, brânză sau brocoli la abur. Deși pastele au o reputație proastă, fiind acuzate mai ales că îngrașă, ele pot fi o sursă importantă de energie. Și combinate în mod corect cu surse de proteină și cu suficiente legume care conțin fibre, indicele glicemic al mesei va fi scăzut putându-ne bucura de paste fără să ne îngrășăm. Acum pastele vin în toate formele și dimensiunile, dar mai ales în toate texturile.
Nu ar fi rău să încercați și paste din alte cereale decât grâul, asta dacă aveți un copil care a făcut o pasiune pentru acestea și începeți să vă îngrijorați
”, a scris Ela Crăciun pe blog, după ce s-a consultat cu nutriționistul ei, Ruxandra Pleșea.

Pentru ca cei mici să fie și mai entuziasmați de mâncarea pe care mama lor le-o pune în farfurie sau în pachețelul pentru școală, Ela a învățat cum se prepară pastele curcubeu. Vedeta a exemplificat toți pașii pe care să îi urmezi pentru a obține acest tip de mâncare, subliniind că folosește doar culoranți naturali.

 

“Imaginați-vă că banalele spaghete devin roșii, albastre sau, de ce nu, siclam. Puteți face asta cu ajutorul unor coloranți naturali, iar efectul va fi de poveste. Evident și nenegociabil, evităm coloranții artificali. Nu vă recomand totuși să dați copilului mai mult de 2-3 ori pe săptămână paste, indiferent de succesul pe care acestea îl vor avea după ce vă voi dezvălui trucurile mele”, a adăugat vedeta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod