Echipa METAXA & The Clumsies a pornit într-o călătorie de explorare a GRECIEI

În perioada 24 iunie - 27 iunie, echipa METAXA & The Clumsies a pornit într-o călătorie de EXPLORARE A GRECIEI prin experiențe și creații unice. Această a doua ediție continuă să fie un omagiu adus locului de origine, cu scopul de a scoate în relief frumusețea Greciei și minunile pe care le oferă natura acestor tărâmuri. Un grup de barmani de renume s-au îmbarcat pe un iaht clasic pornind într-o călătorie în jurul insulei Creta, făcând popas în trei locuri de poveste. Inspirați de minunile insulei, barmanii au dezvăluit secretul cocktail-urilor lor unice METAXA 12 Stele în câteva locuri magice.

Peste 350 de invitați din toată lumea au participat la cele trei evenimente, precum și la vizita cramelor METAXA din Kifissia din nordul Atenei.  Printre oaspeți: barmani renumiți, jurnaliști și influenceri din 13 țări: Austria, China, Cipru, Republica Cehă, Dubai, Franța, Germania, Grecia, Lituania, România, Rusia, Slovacia, Marea Britanie, precum ș ituriști care se aflau pe insula Creta în acea săptămână.

Philip Bischoff (barman șef la barul Manhattan din Singapore, cel de al 2-lea cel mai bun bar din lume și Beverage Manager pentru Four Season Asia Pacific) a dat startul săptămânii cu o petrecere exclusivă organizată la apus de soare în limpedele golf Daios Cove lângă Agios Nikolaos.
Aproximativ 150 de invitați au participat la evenimente unde peste 800 de Signature Cocktails METAXA 12 Stele au fost servite în timpul petrecerii. Cocktail-ul Peaches, dedicat zeilor greci sau Meli grec, un amestec a ceea poate oferi Grecia într-un pahar au făcut deliciul oaspeților.

Vasilis Kyritsis și Nikos Bakoulis au organizat un curs de perfecționare pentru crearea cocktail-urilor dedicat unui număr de 50 de barmani renumiți din lume. Evenimentul a avut loc la ferma ecologică Peskesi, ascunsă în munți. Oaspeții au avut ocazia să-și creeze propriile cocktail-uri METAXA 12 Stars Signature folosind plante proaspete de la fermă. După acest curs, oaspeții s-au delectat cu cocktail-urile realizate cu măiestrie de echipa The Clumsies, cum ar fi Cretan el Draque după o rețetă istorică, însoțit de spiritul grecesc tradițional sau Cretan Mule, alături de un grătar cretan și dansuri tradiționale locale.

Călătoria s-a oprit în pitorescul oraș-port Chania pentru o petrecere cu cocktail-uri la Café Boheme, cel mai cunoscut loc din oraș.
Shingo Gokan de la Speak Low Shanghai, unul din cele mai bine cotate baruri din lume, clasat pe locul 20 și Jillian Vose de la barul Dead Rabbit din New York, barul cu faimă mondială clasat  pe locul 16, au animat petrecerea până în zori. 150 de invitați au savurat 800 de cocktail-uri METAXA 12 Starts Signature, printre care Cretan Spirit oferit de Shingo, amestecul perfect de arome tipice cretane, precum și Voyage of Themistocles creat de Jillian. Cel de al doilea cocktail a fost un tribut adus bunicului lui Jillian care a părăsit Grecia plecând în America în anul 1914, pe o navă cu același nume.

40 de barmani influenți au participat la o întâlnire cu Vasilis Kyritsis și Nikos Bakoulis, pe vasul METAXA &The Clumsies, în care cei doi barmani profesioniști și-au împărtășit secrete din arta cocktailurilor și exemple de combinații și amestecuri în care METAXA 12 Stele oferă aroma sa unică de chihlimbar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod