Despre sarea în bucate sau cum să surprinzi cu deserturi neîndulcite

Deși unora le poate părea ireal, nu toată lumea preferă dulcele. Multor persoane le plac deserturile sărate, care se traduc în produse de patiserie, lăsând produsele de cofetărie undeva pe planul doi. Aniversările, nunţile, botezurile şi evenimentele de business sau în familie sunt contexte în care deserturile sărate își găsesc armonios locul în meniul de catering, chiar dacă sunt servite mai curând la început, ca aperitive, și nu la finalul mesei. Dar pentru că nici sarea multă nu face bine, ci usucă gura şi modifică gustul următoarelor mâncăruri, merită spus că patiseria sărată nu abundă de sare. Cum aşa? Unele preparate pe care le numim deserturi sărate sunt doar neîndulcite şi de aceea sunt încadrate la patiserie sărată.

Plăcinte cu varză acră, langoşi, aperitive cu foietaj, rulouri cu şuncă, coşuleţe cu creveţi, mini tarte cu cremă de brânză sunt doar câteva exemple cu care îți poți surprinde prietenii sau familia.
În plus, poți da o notă specială unui eveniment organizat de tine, alegând să incluzi peștele în preparatele de tip patiserie.

Conservele EVA file de macrou în ulei vegetal îți vor fi la îndemână în prepararea unei placinte de peşte cu piure de cartofi şi legume, o clasică gustare britanică. Crusta de piure de cartofi este specifică acestor tipuri de plăcinte. Legumele trebuie să fie un amestec de vară, cu toate că plăcinta se poate pune pe platou în orice moment al anului. Într-o tigaie mai adânca se pun prazul, apoi legumele, puţină smântână, sare şi piper. Ulterior se stoarce o jumătate de lămâie şi se pregăteşte şi piure-ul de cartofi. După aceea se trece la montare, după care la coacere timp de maxim 35 minute. Pentru servire, se porţionează şi se potriveşte întocmai pe platou.


În maxim o oră petrecută în bucătărie poți obține preparate senzaționale, sănătoase și aparent sofisticate, care te vor ajuta să treci drept profesionist cu diplomă într-ale gătitului. Mini-tartele cu ton EVA sunt secretul. Pentru aluatul de tartă ai nevoie de 1 gălbenuș, 250 g făină, 125 g unt, o cană de apa și un praf de sare. Umplutura este compusă din 1 conservă de EVA ton în ulei, 100 g boabe porumb, 2 linguri ulei de măsline, zeama de la o lamaie și 3 fire de ceapă verde. Pe rând, freacă untul cu gălbenușul și cu puțină sare, după care adaugă făina și apa, frământând aluatul până în momentul în care nu se mai lipește de mâini. Pregătește formele de tartă pentru coacere ungându-le cu puțin ulei. Tapetează-le apoi cu aluat, îmbrăcând bine inclusiv pereții.
Un secret este să acoperi aluatul cu folie de aluminiu, pentru a se coace frumos, fără să se umfle. După 15-20 de minute de coacere, scoate formele din cuptor și lasă să se răcească. Odată răcite, umple-le cu compoziția obținută din bucățile de ton, porumbul fiert, ceapa verde tăiată mărunt și cubulețele de roșii. Presară pe deasupra puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie. În funcție de preferinte, tartele pot fi consumate reci sau calde, important este să nu lipsească de lângă ele lămâia tăiată felii.

Pentru a găti acel preparat care va lăsa pe toată lumea cu gura căscată, ai nevoie de 2 conserve de EVA marcou în ulei vegetal, ingredientul secret al brioșelor cu pește. În plus, alătură 2 ouă, 3 fire de ceapă verde, o mână de pătrunjel proaspăt, sare, piper și boia iute, după gust.
În prima etapă, amestecă peștele mărunțit cu gălbenușurile, verdeața și condimentele. Apoi, bate albușurile spumă și încorporează cele două compoziții, amestecând ușor, să nu se lase. Produsul obținut se toarnă în formele de brioșe și se dau la cuptorul încins în prealabil, timp de 25 de minute, la 180C. Sățioase, dar slabe în calorii, brioșele pot fi servite reci sau calde, după pofta inimii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod