De jur împrejurul lumii, o călătorie alături de cafeaua LAVAZZA



Francezul Lionel Giraud, chef al faimosului restaurant "La Table Saint-Crescent" din Narbonne, a creat o aromă puternică și fără precedent: uleiul de măsline Lionel Giraud cu cafea Lavazza, o combinație de ulei de măsline 100% organic și cafea Lavazza preparată la rece. Acest produs inedit se aliniază tendințelor actuale, în care cafeaua devine o componentă a numeroase produse gastronomice și băuturi, de la băuturi alcoolice precum berea, whiskey-ul și tequila, până la produse de cofetărie sau bomboane gumate.

Ajunși în Italia, lista de bucătari Lavazza capătă noi dimensiuni, Davide Oldani, Carlo Cracco, Norbert Niederkofler, Loretta Fanella, Alfredo Russo și Pietro Leemann fiind doar câțiva dintre ambasadorii companiei.  Fără îndoială, însă, Massimo Bottura rămâne unul dintre cei mai cunoscuți: ambasador al brandului Lavazza din 2013, bucătar cu 3 stele Michelin recunoscut la nivel mondial, el împărtășește din viziunea sa creativă cu Lavazza pentru a dezvolta noi moduride a înțelege cafeaua, dintr-o perspectivă a calității, inovației și excelenței.



Lavazza și gastronomia de top
De-a lungul anilor, Lavazza a dus aroma cafelei autentice italiene peste tot în lume, continuând să seteze noi tendințe și să exploreze constant noi căi de a savura cafeaua, chiar și în lumea gastronomiei.

Divizia Lavazza de experimentare cu produse a apărut odată cu fondarea Training Center-urilor Lavazza, în 1979. Acest segment al companiei a creat o serie de produse potrivite pentru a fi servite la bar ce - s-au dovedit foarte populare, inclusiv o colectie de rețete cunoscute drept “I Piaceri del Caffè” („Plăcerile Cafelei”). În fiecare an, colecției de rețete Lavazza i se adaugă noi și noi concepte și idei.
 
Mai târziu, Lavazza și-a transferat pasiunea pentru experimentare și în zona gastronomică, iar în 1996, compania a încheiat un parteneriat cu Slow Food, o organizație care împărtășește pasiunea Lavazza pentru tradiție și calitate.
Ulterior, Lavazza a început să lucreze cu Universitatea de Științe Gastronomice din Pollenzo, prima universitate dedicată în întregime mâncării și gastronomiei, fondată de Slow Food. Astăzi, parteneriatul cu Universitatea include câteva proiecte de cercetare și dezvoltare, inclusiv în cadrul Training Center-ului din Torino, care este folosit de către instituție ca un campus satelit pentru programul de Master în Studiul Cafelei.

Pe măsură ce Lavazza și-a consolidat poziționarea în lumea culinară, compania a început să își crească nivelul de cunoștințe, adoptând spiritul inovator și îndrăzneț al maeștrilor bucătari italieni și internaționali, marcând începutul acestei călătorii.

Lavazza colaborează, de asemenea, cu câteva evenimente culinare importante, cum ar fi Identità Golose din Italia și Festivalul Off (Festivalul de mâncare omnivoră) din Franța.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod