De jur împrejurul lumii, o călătorie alături de cafeaua LAVAZZA

Martie, 2019 – Tradiție, intuiție, pasiunea pentru a experimenta și pentru calitate. Acestea sunt doar câteva dintre valorile pe care Lavazza le are în comun cu maeștri bucătari italieni și internaționali: angajamentul companiei față de excelență și dedicarea ei pentru cercetare și inovație își găsesc perechea perfectă în lumea gastronomiei de top.

Cafeaua de calitate se obține dintr-un amestec foarte atent de ingrediente, competențe tehnice și un gram de intuiție care să adauge acel ceva „extra” deosebit, produsului. Acest mod de lucru creativ – atenția pentru calitatea ingredientelor, priceperea și imaginația – este identic cu cel pe care bucătarii-șef le folosesc în fiecare zi atunci când creează felurile pentru care au devenit renumiți. Această similitudine subliniază motivul pentru care relația dintre Lavazza și gastronomia de top s-a dezvoltat atât de natural.

Cafeaua a fost și rămâne un ingredient de inspirație pentru bucătarii internaționali, care au răspuns întotdeauna cu pasiune și imaginație la orice provocare creativă propusă de producătorul de cafea din Torino.

Lavazza a început să colaboreze cu maeștri bucătari în 2001 și, de atunci, s-a concentrat pe îmbunătățirea modului de preparare a cafelei, propunând noi modalități de a o savura și ridicând-o la rangul de formă de artă culinară.

Inovatorul spaniol Ferran Adriá a fost primul mare bucătar care și-a unit forțele cu Lavazza, colaborarea lor începând încă din 2002.
Primul rezultat al colaborării a fost Èspesso, prima cafea solidă din lume. Ca un grup de alchimiști, echipa Training Center-ului Lavazza din Torino alături de echipa lui Adrià s-au îmbarcat într-o călătorie printre arome, care a dus la crearea Lavazza Coffee Design, un adevărat laborator de creare de noi tehnici și instrumente special pentru savurarea cafelei în moduri inedite. Prin cea mai recentă colaborare, Coffee Sapiens, Lavazza și-a adus propria contribuție la marele proiect al lui Ferran Adrià, Bullipedia, enciclopedia dedicată bucătăriei gourmet occidentale.
Nu în ultimul rând, compania a colaborat cu inovatorul spaniol în crearea unei filosofii a aromei și a unei noi modalități de a consuma mâncarea, transpuse în realitate prin conceptul inedit al restaurantului CONDIVIDERE, din Nuvola, noul sediu al Lavazza din centrul orașului Torino.

Din Spania în Australia... călătoria noastră continuă alături de unul dintre cei mai noi ambasadori Lavazza, Jock Zonfrillo, proprietar și chef al Restaurantului Orana (Restaurantului anului 2018 din Australia, conform Gourmet Traveller) și a restaurantului înfrățit, Bistro Blackwood.
Jock este convins că gustul amar al cafelei este ceea ce o transformă într-un ingredient vedetă pentru gătit și este pasionat să împărtășească cum un simplu bob de cafea poate fi cheia unora dintre cele mai spectaculoase feluri de mâncare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod