De ce aleg barbatii epilarea definitiva?

Nu doar atletii, inotatorii sau culturistii sunt interesati de metode eficiente pentru indepartarea parului corporal. Din ce in ce mai multi barbati pun accentul pe ingrijirea corporala si, implicit, pe epilare.Exista numeroase metode pentru indepartarea parului corporal, de la ras pana la epilatul cu ceara, insa o solutie care poate oferi rezultate pe termen lung este epilarea definitiva cu IPL sau laser.

Inainte de toate, e bine de stiut ca epilarea cu laser sau IPL nu este dureroasa, fiind o solutie care ajuta la reducerea semnificativa a firelor de par, indiferent de zona. Iata ce presupune fiecare metoda in parte:

•    Epilarea cu laser actioneaza in profunzime, foarte rapid si total nedureros. Are rezultate spectaculoase pentru parul negru si gros. Sedintele se efectueaza la fiecare 45 zile fiecare.
•    Epilarea cu IPL foloseste o lumina intens pulsata care este absorbita de pigmentul firului de par, fiind apoi transformata in energie luminoasa.

Energia luminoasa ajunge la radacina firului de par, pe care o distruge.  Sedintele se efectueaza astfel:primele 4 la 30 zile fiecare, apoi urmatoarele la 6-8 saptamani distanta.

Epilarea definitiva este un tratament care a devenit din ce in ce mai popular in randul barbatilor. Iata motivele:

-    Epilarea definitiva este singurul remediu impotriva foliculitei
-    Epilarea definitiva imbunatateste performantele sportive, in special la atleti, ciclisti sau culturisti (transpiratia ingreuneaza firele de par si, implicit, velocitatea in cazul sportivilor)
-    Epilarea definitiva asigura conditii maxime de igiena, indepartand parul nedorit si evitand mirosurile neplacute si transpiratia abundenta cauzate de pilozitatea excesiva.
-    Epilarea definitiva este in tendinte, in prezent purtandu-se pielea perfect catifelata.

Cum se desfasoara o sedinta de epilare definitiva

Un tratament pentru epilare definitiva nu este dureros.

Barbatii au in general fire de par groase, adanc inradacinate in piele si inchise la culoare, de aceea vor atrage rapid energia cu care se lucreaza in timpul tratamentului. La primele sedinte, pana se destabilizeaza radacinile si se subtiaza/decoloreaza firele de par, este posibil sa se simta o usoara piscatura.

Inainte de tratament clientii beneficieaza de o testare gratuita pentru a observa cum reactioneaza pielea.
Epilarea este progresiv definitiva, deoarece se distrug definitiv doar firele de par surprinse in faza anagena, de crestere, iar acest proces se face in etape. Firele de par epilate definitiv nu vor mai aparea, pentru ca radacina este distrusa. Insa organismul nostru este viu si pe parcursul vietii este posibil sa apara noi foliculi de par. Parul nou aparut va fi mai subtire si mai deschis la culoare. Din acest motiv, se recomanda efectuarea de sedinte anuale de intretinere.

Contraindicatii

Tratamentul de epilare definitiva a fost dezvoltat de medici dermatologi si are multiple beneficii pentru piele, ca urmare a procesului de regenerare celulara pe care il activeaza la nivelul organismului.

Asadar, nu implica radiatii, nici riscuri, deoarece intreaga procedura este fireasca.

Epilarea definitiva este ideala pentru barbatii cu pielea alba si cu parul negru si gros. Cu cat firul de par este mai deschis la culoare, cu atat vor fi necesare mai multe sedinte, iar eficienta lor va fi mai scazuta. Tratamentul se efectueaza doar pe piele sanatoasa si nu se realizeaza persoanelor cu boli de piele.

Totodata, barbatii cu alergii la soare sau care iau medicamente ce dau fotosensibilitate nu vor putea urma tratamentul. Nici pielea cu tatuaje nu poate fi tratata prin epilare definitiva, de aceea desenele corporale si alunitele se vor acoperi in timpul sedintelor, pentru a nu absorbi lumina intens pulsata cu care se lucreaza.

Barbatii care apeleaza la epilare definitiva nu doar ca au grija de sanatatea pielii, ci scapa si de problemele care apar din cauza pilozitatii excesive.

Epilarea definitiva ar trebui sa faca parte din rutina de ingrijire corporala la barbati, deoarece este nedureroasa, are rezultate pe termen lung si ii poate ajuta sa isi scoata in evidenta masculinitatea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod