Cum îți impresionezi invitații la masa de Crăciun

Sărbătorile se apropie cu pași rapizi, așa că trebuie să începi pregătirile din timp și să te asiguri că îți vei impresiona invitații. Urmează câteva idei simple și vei avea o masă de Crăciun de neuitat!    
Ţine cont de gusturile invitaților! Te sfătuim să gătești preparate diverse, astfel încât toată lumea să fie mulțumită și să se bucure de o masă îmbelșugată. Trebuie să știi dinainte ce preferințe culinare au invitații tăi și să le cunoști chiar eventualele alergii la anumite alimente sau ingrediente. Fii atent/ă și la ce băuturi alegi, un vin roșu nu este suficient pentru o masă festivă! Dacă vrei să impresionezi, trebuie să pregătești o gamă mai largă de băuturi, de la vin roșu sau alb, până la băuturi spirtoase sau non-alcoolice.

Dacă te pricepi să pregătești și niște cocktail-uri sau smoothie-uri colorate, cu atât mai bine!

Stim că de Crăciun se prepară rețete tradiționale, dar ce-ar fi să ieși din anonimat cu câteva feluri de mâncare diferite pentru invitații mai pretențioși? Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, poți încerca rețete precum tartă cu roșii și cașcaval, punguțe cu cașcaval sau diverse aperitive cu brânzeturi, care vor fi gata într-o clipită și vor avea efectul scontat. Poți folosi cașcavalul Koliba, produs din lapte de înaltă calitate din regiunile muntoase ale Slovaciei și potrivit pentru utilizarea în preparate reci și calde.

Este ideal pentru coacere, se topește perfect, își menține consistența suplă și nu se rumenește. Simplifică prepararea sosurilor, a mâncărurilor la cuptor și a preparatelor cu cartofi, legume sau diverse tipuri de carne. 

Inainte de orice, trebuie să ai grijă ca masa de Crăciun să aibă un aspect impecabil. Bucatele gustoase nu sunt suficiente pentru a face o impresie bună, de aceea îți recomandăm să fii atent/ă și atunci când alegi fața de masă, tacâmurile sau decorațiunile. Folosește o față de masă albă sau imprimată cu simboluri de Crăciun, alege cele mai bune tacâmuri și decorează cu lumânări, crenguțe de brad, figurine sau chiar globuri.

Invitații tăi vor aprecia atenția pentru detalii și vor fi cu siguranță impresionați! De asemenea, trebuie să îți organizezi foarte bine timpul și să fii atent/ă să termini pregătirile mesei festive cu cel puțin jumătate de oră înainte de sosirea invitaților. Nu ai vrea ca oaspeții să sosească mai devreme și să te găsească nepregătit/ă, nu-i așa? 

Masa de Crăciun pe care o pregătești pentru invitați este un cadou în sine, dar o atenție în plus nu strică! Sărbătorile sunt cea mai bună perioadă pentru a fi generoși, așa că îți sugerăm să pregătești un mic cadou pentru invitați la plecare.

Nu te gândi la ceva complicat, îți vindem o idee simplă! Este suficient să cumperi o bucată de cașcaval Koliba și să o tai în formă de inimioare. Poți să presari și diverse ingrediente, cum ar fi nucă, alune de pădure sau fistic. Pentru împachetare, alege un șervețel mai gros imprimat cu simboluri de Crăciun, pe care poți să îl legi cu o panglică, ca pe un săculeț.     

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod