Cum alegi parchetul de interior?

Deși pare că alegerea parchetului se face cu ușurință, în realitate, există o serie de aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a face această achiziție. Cele mai importante detalii pe care trebuie să le iei în calcul sunt legate de tipul de încăpere (cameră de zi, hol, bucătărie, baie etc.), gradul de trafic, culoarea mobilei și a pereților, dar și lumina din încăpere.

Parchetul laminat – accesibil și durabil

Alături de aspectele estetice care sunt importante în alegerea parchetului, esențiale sunt, de fapt, caracteristicile practice ale acestuia. Holul de la intrare, bucătăria, camera de zi și biroul sunt camerele cu traficul cel mai intens, iar pentru acoperirea acestor pardoseli LEROY MERLIN recomandă parchetul laminat cu cea mai înaltă rezistență la trafic.

Acest parchet este disponibil în nuanțe de alb, gri, natur, natur închis și wenge.Prețurile parchetului laminat pornesc de la 15.69 lei/m2.


   
Parchetul laminat este durabil și versatil, iar montarea acestuia poate fi realizată și de către persoane neexperimentate pentru că sistemul de îmbinare este flotant (click-clack), deci nu este neapărat necesar ajutorul de specialitate.

Parchetul PVC – ideal pentru baie și bucătărie

Se știe că lemnul nu se comportă bine în medii umede pentru că se umflă, se deformează și favorizează apariția mucegaiului. Noile tehnologii de fabricare a parchetului ajută ca acesta să poată fi montat în baie și bucătărie.
Pentru aceste pardoseli, LEROY MERLIN recomandă parchet PVC care este obținut prin presarea mai multor straturi de lemn tratate special pentru a fi impermeabile si este rezistent la schimbările de temperatură.

În plus, datorită tehnologiei de fabricație, nu facilitează apariția mucegaiurilor și a ciupercilor.


De ce să alegi parchetul PVC?

•    Este rezistent la apă și se poate monta direct pe șapă sau peste parchetul sau gresia existentă.
•    Este ușor de instalat și nu trebuie să modifici dimensiunea ușilor sau a tocurilor de ușă.
•    Durabilitate mare, antiderapant, absorbant fonic.


 
Pentru a prelungi durata de viață a acestui tip de parchet, LEROY MERLIN sfătuiește clienții să  plaseze covorașe așezate strategic în zonele cele mai expuse umezelii, cum ar fi în jurul căzii/ dușului dar și în fața chiuvetei.

Ce izolații folosim?

Dacă alegi parchetul laminat, pentru a avea un rezultat de lungă durată, LEROY MERLIN recomandă montarea unei izolații anti-umezeală din polipopilenă  care stopează propagarea umezelii. O altă opțiune poate fi izolatorul din plută, perfect pentru confort acustic și izolare termică.

Dacă nu dispui de timpul sau bugetul necesar pentru a apela la un ajutor specializat sau îți doresti să faci personal ceva pentru casa ta, LEROY MERLIN îți pune la dispoziție secțiunea Inspirație unde vei găsi idei, sfaturi, proiecte DIY și tutoriale video pentru proiectele tale. In magazinele LEROY MERLIN găsești zeci de modele de parchet pentru casa ta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod