Crește copii curajoși și responsabili! Află cum la o nouă conferinţă susținută de Alfie Kohn!

Alfie Kohn, autorul bestseller-urilor Parenting neconditionat și Pedepsit prin recompense revine pentru a treia oară la București, pe 21 mai 2016, pentru o nouă serie de conferințe. Evenimentul va avea loc pe 21 mai 2016, la MNAR, sala Auditorium, începând cu ora 10.00.

Conferințele din 21 mai cuprind două module: Conferința I se va desfășura între 10:00 - 13:00 și va aborda subiectul Parentingului necondiționat, iar conferinta a doua, care va avea loc între 14:30 - 17:30, în aceeași zi, va fi un adevărat argument împotriva competiției. La eveniment cei prezenți vor afla de ce adultul este cheia în relaţia copil-părinte şi de ce faptele, vorbele si atitudinea sa garantează dezvoltarea pozitivă a copilului.

Mă bucur mult că am ocazia să vă vorbesc, în București, pentru a treia oară în patru ani! Pe de o parte, am să invit părinții să reflecteze la principalele aspecte legate de creșterea copiilor.

Voi argumenta că nu contează cel mai mult doar că-i iubim, ci cum îi iubim - necondiționat. Adică îi iubim pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac. Chiar mai important este ca ei să simtă că sunt iubiți astfel. În loc să controlăm copiii prin pedepse și recompense, trebuie să colaborăm, să rezolvăm împreună problemele, și pe lângă asta, ei să știe că li se poartă de grijă într-un mod care nu depinde de felul în care se poartă.”, spune Alfie Kohn despre evenimentul din 21 mai 2016.

În cadrul conferinţei se va discuta despre copiii curajoși și responsabili, despre copiii crescuți cu stimă de sine şi respect pentru ceilalţi şi nevoile lor, despre copiii și părinții cu încredere în ei.

Anul acesta le voi vorbi părinților și despre un subiect anume, relevant nu doar pentru copii cât pentru întreaga noastră cultură: competiția și efectele sale distructive.

Indiferent dacă vom discuta despre țara mea (Statele Unite), unde victoria e o adevărată religie de stat, sau țara voastră, unde concursurile sau competiția reprezintă drumul spre prosperitate, e dificil uneori să înțelegem că este mai fructuos să lucrăm împreună, decât să încercăm să ne înfrângem reciproc. În prelegerea mea, am să vă explic cât de dăunător este pentru copii să-i întoarcem unul împotriva altuia, prin concursuri - la școală, la joacă, acasă. Adevărata alternativă la "premiul întâi" nu este "premiul al doilea"; ci să ne putem debarasa cu totul de acest context, de pierdere-câștig.“, mai adaugă Alfie Kohn

Conferințele lui Alfie Kohn, organizate de TOTUL DESPRE MAME, se adresează părinților,  pedagogilor și specialiștilor care au înțeles principiile parenting-ului necondiționat și importanța lui în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului.
 

Despre Alfie Kohn

2 copii, 14 cărţi publicate şi traduse în 20 de limbi, peste 500.000 de exemplare vândute, sute de conferinţe susţinute în diferite colţuri ale globului şi peste 3000 mii de oameni veniţi să-l asculte, aşa se pot rezuma cele mai importante realizări ale lui Alfie Kohn. Adorat de cei care l-au ascultat la conferințe, contestat de foarte multă lume, Alfie Kohn are un discurs provocator ce te scoate din zona de confort şi care îţi asigură progresul și dezvoltarea ca părinte.

Cercetător al fenomenului competiției, Alfie Kohn luptă împotriva sistemelor clasice de învățământ cu argumente dintre cele mai solide şi are un discurs redutabil şi plin de dovezi ştiinţifice împotriva lucrurilor pe care le știai până acum. După ce cărțile sale au înregistrat vânzari record în România (peste 12000 exemplare vândute) evenimentele sale pe piața românească se bucură de același succes.

Toate cele trei cărți ale lui Alfie Kohn sunt disponibile pe shop.totuldespremame.ro și vor fi disponibile publicului și la evenimentul din 21 mai 2016.

Partenerii principali ai evenimentului sunt MNAR și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin președinte Monica Reu, trainer comunicare non violentă. Înscrierile sunt deja disponibile pe: http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferinte

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod