Crama Gîrboiu vă recomandă consumul de vin roşu pentru sezonul rece

Fiecare anotimp are specificul său atunci când vine vorba de consum de vin, iar sezonul rece nu face rabat, astfel că specialiştii ne recomandă ca vinul roşu să nu fie trecut cu vederea în această perioadaă datorită calităţilor sale excepţionale. Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu şi enolog de profesie, a vorbit pentru Eva.ro şi despre beneficiile consumului vinului roşu.

"În primul rând, conform studiilor acceptate de întreaga lume medicală, consumul regulat şi raţional de vin reduce cu o treime riscul de boli de inimă şi totodată antioxidanţii din vinul roşu, aşa cum e, de exemplu, resveratolul, sunt beneficii pentru sănătatea tenului, efectul său anti-îmbătrânire fiind deja recunoscut", ne-a spus Livia Gîrboiu.

Ce nu ştiaţi este faptul că vinul ajută inclusiv la combaterea obezităţii după ce s-a descoperit că resveratrolul are aceste calităţi senzaţionale, iar acum este folosit inclusiv pentru crearea de medicamente anti-obezitate, acest oxidant ajutând la reglarea colesterolului.

"Noi recomandăm un pahar cu vin la fiecare masă, este un aliment foarte sănătos.
Foarte important ca atunci când mergeţi la cumpărături, să alegeţi un vin de calitate. Un vin roşu bun conţine potasiu, fluor, fosfor şi colina, ajutând persoana respectivă să îşi recapete energia, iar noi, la Crama Gîrboiu, ne concentrăm pe acest segment, să ne bazăm în primul rând pe calitate", a mai spus Livia Gîrboiu.

În plus, vinul s-a dovedit şi un mare ajutor pentru cei care au probleme cu somnul. "Un pahar cu vin roşu seara te ajută să adormi mult mai uşor datorită conuţinutului de melatonină, iar în cazul nostru, recomand Bacanta Merlot.
În plus, vinul în general ajută enorm şi la reglarea nivelului de zahăr în sânge", ne-a mai declarat cea mai tânără antreprenoare din industria vinului românesc. Anul 2015 s-a dovedit unul ideal pentru vinul roşu, iar Livia Gîrboiu anunţă o recoltă excepţională: "În cazul nostru, seceta a avut un efect benefic deoarece astfel de perioade fără ploaie ajută la crearea unor vinuri cu potenţial mare pentru maturare şi mai ales pentru învechire".

De altfel, conform unui studiu publicat de profesorul englez Roger Corder de curând, "consumatorii de vin sunt în general mai sănătoşi şi au o viaţă mai lungă".
Nu doar mai lungă, ci şi mai fericită, am spune noi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod