Copiii spun DA muzicii clasice, pentru al doilea an consecutiv

Credeți că un copil de clasa I poate îndrăgi muzica clasică?Până anul trecut, răspunsurile ar fi fost extrem de reținute, însă prima ediție a proiectului “Spune DA muzicii clasice!” a reușit să demonstreze cât de receptivi pot fi copiii. De aceea, membrii Fonetic Quintet vor continua anul acesta să aducă muzica în școlile din Capitală pentru cea de-a doua ediție a proiectului.

Pentru al doilea an consecutiv, proiectul „Spune Da muzicii clasice!” al asociației culturale KaleLarga a ieșit câstigător în urma concursului de proiecte din cadrul programului cultural București – Orașul In-Vizibil, organizat de ARCUB și Primaria Municipiului București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

În perioada 19 septembrie – 15 noiembrie 2016 copiii din școlile primare ale sectorului 3, București, vor beneficia de programul de educație muzicală derulat de Fonetic Quintet în parteneriat cu ArCub, „Spune DA muzicii clasice!”, ca urmare a succesului avut de prima ediție, desfășurată anul precedent în școlile primare ale sectorului 5.Membrii quintet-ului vor continua să prezinte copiilor povestea „Petrică și lupul” de Sergei Prokofiev, în colaborare cu naratoarea Oana Șerban, ce le va explica copiilor rolul fiecărui instrument în poveste.

Inițiatorul proiectului, Bogdan Gugu, clarinetist în Orchestra Filarmonică din Pitești și membru fondator al Fonetic Quintet ne povestește: “După o primă ediție fabuloasă, în 2015, cu un public format din peste 2500 de elevi din 19 școli ale sectorului 5, este timpul să le facem cunoștință cu flautul, oboiul, clarinetul, fagotul și cornul și elevilor școlilor primare din sector 3. Povestea a stimulat reacțiile specifice copilăriei cu aceeași eficacitate ca acum 80 de ani, când a fost scrisă și compusă de Prokofiev. Copiii, între 6 și 10 ani, au fost, pe rând, fascinați, înveseliți, speriați și extrem de curioși pe parcursul lucrării.

Dinamica poveștii nu i-a lăsat pe cei mici să se plictisească niciun moment.

Ora de educație muzicală propusă de Fonetic Quintet pune accentul pe interactivitate și creativitate, contribuind astfel la conturarea personalității copilului încă de la vârste fragede. De asemenea, cunoștintele astfel dobândite, lărgesc orizontul estetic al micuților în domeniul muzicii, teatrului și al artelor vizuale: "Muzica clasică, în special, ascultată din fragedă copilărie, contribuie la dezvoltarea inteligenței micuților, atât din punct de vedere cognitiv, cât și emoțional. Adică ajută la formarea unui adult bun și destept- ce dorim să devenim cu toții, până la urmă.”, a  adăugat Bogdan Gugu.

Principalele obiectivele ale campaniei „Spune DA muzicii clasice!” vizează creșterea numărului de copii care aleg să urmeze cursurile unei școli de muzică și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța muzicii clasice în procesul educativ: „Ne dorim și suntem responsabili, ca artiști instrumentiști profesioniști, să transmitem mai departe  pasiunea și magia instrumentelor de suflat din orchestra simfonică.

Vrem să-i  îndrumăm spre învățământul vocațional, să studieze aceste instrumente muzicale ca hobby în cele 5 școli de muzică și 2 licee de muzică din București.” conchide Bogdan.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod