Conferinţele BookLand Evolution ajung la Craiova pe 10 octombrie

In ultima vreme se vorbeste tot mai mult despre educatie. Se pare ca, usor, usor, romanii realizeaza importanta acestui pilon care sta la baza existentei unei societati civilizate. Ca sa-l citam pe Spiru Haret: “Cum arata astazi scoala, va arata maine tara.”. Insa milioane de tineri se confrunta cu cele doua lumi paralele: online si offline. Asa ca nu e de mirare ca sunt usor dezorientati si nu stiu incotro sa o ia, deoarece la intrebarile lor, de multe ori, raspunsurile corecte nu vin nici macar din partea celor apropiati. O varianta ar fi sa stea de vorba cu persoane care au reusit sa-si indeplineasca visul iar aceste intalniri inspirationale sunt facilitate de 6 ani incoace de catre Conferintele BookLand Evolution. Conferintele le prezinta profesionisti consacrati care vin sa-i incurajeze si motiveze prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, accentuand importanta dezvoltarii personale prin studiu si practica.

Anual conferintele poposesc in 23 orase, reunind ~20,000 liceeni si studenti cu ~200 speakeri si oferindu-le o oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere. In sesiunea de toamna-iarna Conferintele BookLand Evolution revin pe 10 Octombrie’19 la Craiova, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” (Str.
Marin Sorescu nr. 4), in intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitati sa vorbeasca: Patricia Ionescu, Mihaela Steiner, Roxana Stiubei, Mircea Ungureanu, Mirela Coman, Catalin Zamfir si Andreea Nita.

Patricia Ionescu - Actrita: "Vin dintr-un univers naiv, mic si roz, care, intre timp a capatat alte dimensiuni si mult mai multe nuante. Imi place enorm sa explorez si pun multa pasiune in tot ce fac. Cand suntem mici luam cele mai mari decizii. Iar eu am decis ca vreau sa fiu actrita. Cred ca esenta actoriei sta intr-o curiozitate infinita pentru tot ceea ce inseamna OM. Eu iubesc oamenii si imi place sa ma gandesc cum ar fi sa ma pun in locul lor. Sunt convinsa ca am inca multe de testat, dar sunt fericita ca ma numar printre aceia care isi traiesc visul."

Mihaela Steiner - Arhitect&Fondator Birou Arhitectura Metropolitana: "Cum stii la ce esti bun? N-ai cum sa stii pana nu incerci. Toti cautam confirmari, in general de la profesori. Insa putem fi onesti cu noi insine intrebandu-ne daca lucrul pe care il facem ne aduce placere si daca credem ca putem progresa facand tot mai bine acel lucru. Aceasta e confirmarea de care avem nevoie pentru a merge mai departe."

Roxana Stiubei - Social Media Specialist: "Imi place sa cred ca educatia salveaza.
Ca este bine sa obervi, dar sa nu judeci. Ca libertatea inseamna sa faci ce vrei, dar sa nu ranesti pe nimeni.”

Mircea Ungureanu - Business consultant, Trainer, Speaker, Antreprenor: "In viata am facut o mie de lucruri grozave, chiar si primul meu milion de Euro - dar am facut si o mie de greseli, inclusiv aceea de a cheltui milionul. Am inchis si deschis firme iar pe agenda mea zilnica am: crize, oameni, contracte, reusite, greseli, succese, etc. Asta e viata de antreprenor. Si nu exista nici macar un singur antreprenor care sa nu fi facut greseli. Insa mai am ceva ce trebuie sa aiba toti cei care-si propun sa realizeze ceva pe cont propriu: rezilienta si motivatie, pasiunea pentru oameni si pentru a face, placerea de a rezolva si de a inova acolo unde e nevoie. Iubesc sa lucrez cu oameni, sa ii vad cum prind viata si se ridica, mai ales daca am pus si eu umarul. Iar in toti acesti ani am invatat ca fericirea este atunci cand opresti timpul in loc si te bucuri de ceea ce ai!"

Mirela Coman - Blogger, Trainer: "Sa creezi conexiuni intre oameni si idei. Sa te implici in proiecte, sa-ti folosesti imaginatia si sa iti pese de ce faci acel lucru. Increderea, capacitatea de a fi remarcat si povestile care se raspandesc, conteaza.
Este posibil ca intr-o zi perspectiva ta sa-si puna amprenta asupra cuiva. Aceasta munca produce schimbare si visurile se transforma in realitate. Oamenii vor sa fie inalti, stralucitori, sa stea in soare si sa castige, ca floarea soarelui. Dar ceea ce uitam este ca floarea soarelui are radacini foarte profunde. Ajungi sa fii stralucitor abia dupa ce ti-ai format radacinile."

Catalin Zamfir - Manager "Cornul Abundentei": "Poate e usor sa deschizi o afacere. Insa e al naibii de greu sa o tii in viata. Pentru ca, oricat de motivat/a ai fi, depinzi de foarte multe variabile...iar cea mai importanta este factorul uman. Iar ca sa fii fericit/a cu alegerea facuta, e neaparat necesar sa iti placa ceea ce faci. Daca esti pregatit/a sa faci sacrificii, sa dai tot ce e mai bun in tine zi de zi, sa lucrezi in echipa si sa iti asumi rolul de formator, sa te reinventezi si sa o iei de la capat ori de cate ori e nevoie, inseamna ca ai ‘stofa’ antreprenoriala necesara.”

Andreea Nita - Sociolog, Lector Universitar dr., Trainer-Formator: "De cand ma stiu visez permanent cu ochii deschisi. Am invatat in timp sa-mi ascult visele si de cand fac asta calatoresc mult! Visele mele au puterea fluturilor morilor lui Salvador Dali si m-au purtat ca veritabile zburatoare pe taramuri nebanuite.
E drept ca m-au bucurat nespus calatoriile acestea reale si imaginare, pentru ca mi-au permis sa tes povesti si sa descopar viata, pentru ca m-au infuzat cu energie si m-au provocat necontenit! Le-am inteles tarziu alegerea balonului cu aer cald cu care am plutit deasupra tropicelor si am redesenat harti cu bine si frumos, am dezghetat minti si suflete si am sadit speranta! Anatole France spunea ca cel mai frumos dar pe care il putem da celor cu care interactionam este speranta. Iar eu l-as completa spunand ca speranta fara cunoastere si iubire nu are putere. Doar impreuna ele pot transforma imposibilul in posibil, pentru ca in noi se afla resortul liberului arbitru! Visati, sperati, cunoasteti, descoperindu-va permanent si consolidandu-va increderea in voi pentru a oferi lumii ceea ce aveti mai bun."
Intrarea este LIBERA!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod