CONAF si FPPG lansează Pactul pentru Muncă

Pactul pentru Muncă reprezintă dovada de unitate antreprenorială a două entități patronale cu obiective principale diferite,  Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin şi Federaţia Naţională de Petrol şi Gaze, dar care și-au unit eforturile pentru a găsi soluții și strategii viabile, care pe termen lung să contribuie la diminuarea deficitului forței de muncă.

Tendinţa pieţei muncii, lipsa de personal calificat, modalitatea de atragere de forţă de muncă specializată, dar şi modificările legislative necesare pentru o evoluţie pozitivă a pieţei muncii sunt doar cateva dintre temele ce vor fi supuse dezbaterii. Vom încerca să aflăm de ce numarul companiilor străine de top care  îşi reduc activitatea din România este în creştere şi de ce aleg să îşi mute producţia în alte tari, de ce există o scădere a profitului real al companiilor, cum trebuie dimensionată politica de trezorerie şi,  mai ales, cum pot fi accesate fondurile europene pentru organizarea de cursuri de formare profesională.

Totodata,  vom discuta despre neajunsurile din domeniul legislaţiei care duc la apariţia unor riscuri financiare pentru companii, despre capitalul de lucru şi mixul de produse şi servicii.

Răspunsurile obţinute în urma dialogului la toate aceste probleme de care se lovesc nu doar marile companii, ci şi investitorii mici si mijlocii, ar trebui să lămurească multe dintre problemele pe care şi le pun zi de zi managerii obligaţi să se lupte pentru a obţine angajati calificaţi într-o piată a muncii aflată în derivă din cauza legislaţiei deficitare şi a migraţiei fortei de muncă.

Mai mult, concluziile acestor discutii se vor concretiza în ceea ce s-ar putea numi un Memorandum of Understanding, agreat şi susţinut de toti participanţii la dezbateri. Documentul va reprezenta punctul de plecare în negocierea cu decidenţii locali şi naţionali,  pentru a stabili modalităţile de îmbunataţire a legislaţiei şi, implicit, a condiţiilor de pe piaţa muncii din România si va fi prezentat în cadrul unei Gale a Antreprenorului din România.

“Diversitatea problemelor cu care se confruntă România Antreprenorială pare un șir lung de compromisuri liberalizate adunate atât de clasa politică, cât și de antreprenori, de departe  diferențiindu-se problemele cauzate de lipsa forței de muncă.  Fie că vorbim de profituri și cifre de afaceri mai mici sau de lipsa specialiștilor, stagnarea sau reducerea productivitătii sau chiar de restrîngerea activității,  acestea sunt efectele cauzate de deficitul forței de muncă în România,  indiferent de domeniul de activitate.

La ora actuală putem vorbi de o criză serioasă a forței de muncă care afectează atât antreprenorii români, cât și  investitorii străini”,  spune Cristina Chiriac, preşedinte CONAF

Oamenii sunt inima și sufletul fiecărei economii. Fără forța de muncă adecvată, totul devine incredibil de dificil, nuanțele de eficiență și întreprinderile sunt mai puțin relevante. Actuala criză de resurse umane din România este rezultatul a peste 20 de ani de schimbări structurale profunde. A fost nevoie de mulți ani pentru a ajunge în acest punct periculos, așa că nicio soluție nu va funcționa în mod miraculos. Având caracter proactiv, putem proiecta împreună cu factorii interesați strategiile corecte. Cred cu tărie că industriile în sine vor trebui să ofere soluții și să se implice mai mult în găsirea lor. Instruire. Educaţie. Programe de schimb. Planificare atractivă pentru schema de personal. Programe specifice . Ei bine, acestea sunt doar câteva dintre cuvintele cheie.

FPPG se angajează să rămână un partener puternic și să contribuie în mod hotărât la găsirea de soluțiilor astăzi pentru a răspunde nevoilor de mâine, spune Franck Neel,  presedinte FPPG.

Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucuresti vor deveni, în acestă toamnă, pentru o zi, locul de întâlnire al managerilor de top din companii de referinţă din România. Companiile şi micii înterprinzatori pot participa gratuit la conferinţele organizate în Cluj Napoca şi Iaşi, doua din cele mai importante centre universitare şi economice din România.

Inscrierile pentru participare se pot face accesând pagina de internet www.conaf.ro,  conferinţele  urmând a se desfaşura dupa următorul calendar:
 * 11 septembrie 2019, ora 09:00, Cluj-Napoca,  Hotel Opera Plaza
 * 19 septembrie 2019, ora 09:00, Iaşi, Hotel Pleiada Boutique

Gala Antreprenorilor din România va închide sesiunea de conferinţe “Pactul Pentru Munca” şi va fi organizată la Bucuresti, la Palatul Elisabeta, în Sala Sufrageria Regala, în 30 septembrie 2019, începand cu ora 18.00.
Informaţii suplimentare privind proiectul iniţiat de CONAF şi FPPG, precum şi agenda evenimentelor sunt disponibile pe www.conaf.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod