Ciorba, aliatul tău din farfurie

Ciorba, una dintre cele mai iubite mâncăruri românești, deține un rol important în alimentație și aduce o contribuție benefică organismului dacă este preparată în mod sănătos. Pe lângă faptul că te energizează, te încălzește pe loc și te vindecă atunci când ești răcit/ă.
Poate constitui o masă hrănitoare, ușor digerabilă, hidratantă, cu un conținut semnificativ de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Ciorba va câștiga calități curative însemnate dacă îi adaugi borșul Vegeta bogat în probiotice, cu un efect excelent pentru sistemul imunitar. Vegeta Borș îmbunătățește și intensifică aroma ciorbei, conținând legume uscate natural, tărâțe din cel mai bun grâu, porumb și leuștean. Nu conține conservanți sau coloranți artificiali, iar gustul său acru este obținut prin fermentație naturală.
Ingredientul de bază al borșului sunt tărâțele de grâu care conțin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Pe lângă savoare, ciorba poate acționa ca un adevărat medicament, fiind alimentul care stimulează vindecarea în răceli și alte afecțiuni.                

Ciorbele ajută în prevenția bolilor cardiovasculare, antioxidanții prezenți în legumele din borșul Vegeta fiind o soluție pentru diminuarea nivelului ridicat de colesterol.
Antioxidanții îi ajută și pe diabetici în remedierea afecțiunilor provocate de nivelul ridicat de zahăr din sânge.        

Lichidul cald ajută la asimilarea și absorbția rapidă a substanțele nutritive, fiind un adjuvant în procesul de digestie. De asemenea, asigură un tranzit intestinal perfect, iar dacă ești la cură de slăbire, devine principalul tău aliat. Ciorba este potrivită dacă vrei să scazi în greutate pentru că mare parte din ea reprezintă apă, așa că te ajută să te saturi cu un conținut foarte scăzut de calorii.
Studiile au demonstrat că atunci când mănânci o ciorbă înainte de felul principal, corpul consumă cu 20% mai puține calorii, motivul fiind tocmai acela că lichidul conduce la o senzație de sațietate.              

Un alt avantaj este hidratarea, o porție de ciorbă contribuind la cei doi litri de lichide recomandați pentru consumul zilnic. De asemenea, reprezintă o soluție eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism cu numeroase beneficii precum detoxifierea sângelui, stimularea circulației sangvine sau reducerea inflamațiilor.        
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod