Ciocolata - dulcele favorit

Odata ‚bautura zeilor’, acum se gaseste pe toate rafturile. Ai ghicit, despre ciocolata vorbim. Insa stii de unde ii vine numele? Din cuvantul mayas „chocol”, care inseamna „bautura calda”. Dar de ce ne place atat de mult acest produs pe baza de cacao? Un raspuns simplu este ca gustul, mirosul si senzatia pe care ciocolata ni le ofera sunt divine. Ti s-a intamplat sa ai o zi mai proasta, dar sa gusti un cubulet de ciocolata care sa iti bucure simturile, sa te anime si sa iti schimbe dispozitia? Ei bine, in trupul nostru se dezlantuie o explozie de sentimente cand mancam ciocolata.

Stiintific vorbind, se elibereaza un neurotransmitator numit dopamina.

Iar ca parte a sistemului nostru de recompense, dopamina ajuta la crearea unei conexiuni intre recompense si actiuni. In acest fel, creierul este mai predispus sa ne „convinga” sa facem din nou o actiune pozitiva pentru aceeasi recompensa - in acest caz, ciocolata.

Din cauza exceselor si a calitatii indoielnice a unora dintre produsele pe baza de cacao, consumul de ciocolata este asociat cu probleme de sanatate, precum obezitatea. Partea buna este ca daca alegem din surse sigure si sanatoase, ciocolata ne poate aduce numeroase beneficii (aport de minerale si vitamine, o memorie mai buna, un antidepresiv natural, previne aparitia bolilor cardio-vasculare si are efect anti-imbatranire).

Selectia atenta de ciocolata bio propusa de GoVeggie.ro face bine atat trupului, cat si starii tale de spirit:

•    Ciocolata Lifefood contine unt de cacao pana la 43% si este indulcita cu sirop de agave (in loc de zahar), asa ca pregateste-te pentru un rasfat sanatos.

Poate contine nuci braziliene si cirese sau seminte chia – tu alegi!
•    Vrei o tableta cu continut mai mare de cacao? Ciocolata bio raw vegana Vivibio are 75% continut de cacao, nu contine gluten si este indulcita cu zahar din flori de cocos. Tentant, nu-i asa?
•    Iubesti senzatia de crocant, inclusiv la ciocolata? Atunci ciocolata Very Buck’n Berry cu merisor si hrisca germinata o sa iti incante simturile in combinatia irezistibila cu crema raw de alune.
•    Un produs care a primit titlul „Best of Bio” din partea Organizației Germane de Agricultura este ciocolata Vivani cu portocale – un gust delicat si acrisor, extrem de rafinat.
•    Un desert mic cu cereale care sa iti incapa intr-un buzunar, avand o textura crocanta, este ciocolata Vivani cu lapte de orez si fulgi de porumb.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod